(recept
si oblíbilo 192 návštěvníků)
Nadívaná kotleta a brambory z jednoho plechu
Potřebné ingredience
cca 1kg vepřové kotlety s kostí, plnotučná hořčice, kečup, koření Gyros, půl centimetrové špalíčky tvrdého sýra (nebo plátky), sádlo, 10dkg anglické slaniny, sůl, 3 cibule
Postup přípravy
Omyté maso nakrájíme až ke kosti na 1 cm plátky.Nedokrojíme,spíš vytvoříme jakoby kapsy (aby nevytékal sýr).Osolíme i uvnitř a pořádně okořeníme Gyrosem.
Do každé kapsy dáme po lžičce kečupu a lžičce hořčice.
Naspodek vmáčknene špalíčky tvrdého sýru (s ním tam stáhnem i hořčici a kečup .Sýr naspod-aby nevytekl) a ještě vložíme ze dvě kolečka cibule.
Celé maso znovu posypeme ze všech stran Gyros kořením.
Poklademe plátky anglické a svážeme nití,aby drželo tvar
V plech na sporáku spěníme na sádle na kolečka krájenou cibuli, vložíme maso a ze všech stran orestujem
Pak trochu podlejeme a dáme péct do vyhřáté trouby.Pečeme asi při 220°C v zakrytém plechu.
Očistíme brambory ,nakrájíme na čtvrtky.Asi po 20 min pečení masa vsypeme do plechu brambory.Osolíme je a okmínujem.Můžem posypat trochu Gyrosem.A pečeme.Podléváme jen trošku,aby brambory neplavaly.
Ke konci odděláme vrch a necháme zrůžovět.Maso občas polejeme výpekem.Celková doba pečení je cca 60-70 min
Sundáme nit a krájíme na plátky.Podáváme s pečeným bramborem,tatarkou,zeleninovým salátem..
Do každé kapsy dáme po lžičce kečupu a lžičce hořčice.
Naspodek vmáčknene špalíčky tvrdého sýru (s ním tam stáhnem i hořčici a kečup .Sýr naspod-aby nevytekl) a ještě vložíme ze dvě kolečka cibule.
Celé maso znovu posypeme ze všech stran Gyros kořením.
Poklademe plátky anglické a svážeme nití,aby drželo tvar
V plech na sporáku spěníme na sádle na kolečka krájenou cibuli, vložíme maso a ze všech stran orestujem
Pak trochu podlejeme a dáme péct do vyhřáté trouby.Pečeme asi při 220°C v zakrytém plechu.
Očistíme brambory ,nakrájíme na čtvrtky.Asi po 20 min pečení masa vsypeme do plechu brambory.Osolíme je a okmínujem.Můžem posypat trochu Gyrosem.A pečeme.Podléváme jen trošku,aby brambory neplavaly.
Ke konci odděláme vrch a necháme zrůžovět.Maso občas polejeme výpekem.Celková doba pečení je cca 60-70 min
Sundáme nit a krájíme na plátky.Podáváme s pečeným bramborem,tatarkou,zeleninovým salátem..
v mase nakrojit kapsy"
osolit,posypat Gyrosem a mezi každý plátek masa vložit lžičku hořčice a kečupu
vložit sýr a cibuli
znovu celé maso posypat Gyrosem
obložit plátky anglické a svázat
na plechu orestnout cibuli , pak i maso a dát péct
Po chvíli přidat brambory
A hotové servírujem.A mooc si pochutnáváme:o))
Maso také můžeme podávat k bramborovým knedlíkům a zelí!
Dobrou chut :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
romanareh
(upraveno)
22. 6. 2010, 12:29
v neděli to vyzkouším vypadá to fakt dobře
(Gabriška)
(upraveno)
22. 6. 2010, 21:25
@romanareh
Vyzkoušejte,je to žůžo
28Lenca
(upraveno)
22. 6. 2010, 12:25
vypadá to velmi báječně...
(Gabriška)
(upraveno)
22. 6. 2010, 21:24
@28Lenca
Díky
mpt87
(upraveno)
21. 6. 2010, 15:24
no vypadá to božsky
(Gabriška)
(upraveno)
21. 6. 2010, 21:23
@mpt87
Taky to tak chutná Vyzkoušejte
sislová
(upraveno)
21. 6. 2010, 15:18
(Gabriška)
(upraveno)
21. 6. 2010, 21:22
@sislová