Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 117 návštěvníků)

Andaluská játra s hranolky-rychlé,jedinečné

0.0
Andaluská játra s hranolky-rychlé,jedinečné

Potřebné ingredience

500g králičích nebo drůbežích jater,lžička drceného kmínu,lžička sojové omáčky,sůl,špetka chili nebo pálivé papriky,asi 150g sladkého kečupu,1 cibule,olej,hranolky

Postup přípravy

Tohle jídlo je u nás velice oblíbené a přitom je rychlé a jednoduché,celá příprava i s hranolky(jsou-li kupované mražené) trvá jen půl hodiny:Na oleji zpěním cibulku nakrájenou na drobno,přidám játra pokrájená na menší kousky,když se zatáhnou přidám sojovou omáčku,kmín,chili a ještě chvílku necháme dělat,přilejeme kečup ,krátce prohřejeme a vypneme.Dochutíme podle vlastní chuti,dosolovat opatrně a až úplně nakonec.Ihned podáváme s hranolky,kdo má rád,jako my ,může přidat sterilovanou kukuřici prohřátou na másle nebo ster.červenou řepu.(recept na domácí červenou řepu později)Vyzkoušejte a nebudete litovat.Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dakota 16. 12. 2006, 15:57
Myslíte že by se nechaly použít i vepřová játra??? chtěla bych vyzkoušet na zítra o obědu, ale nechce se mi běžet do obchodu pro drůbeží :^^)
helenka2057 (upraveno) 9. 5. 2009, 12:22
@Dakota (e511)
helenka2057 19. 3. 2009, 14:10
@Dakota .
Casablanka 17. 12. 2006, 22:36
@Dakota Vepřová játra můžete použít,ale už to potom není "rychlovka",protože to trvá déle než změknou.A také drůbeží a králičí játra mají tu výhodu,že je můžete osolit hned a ne až nakonec,aby osolením neztvrdla.Přeji dobrou chuť. :-P
jazumi 16. 12. 2006, 16:06
@Dakota Dáši- myslím, že určitě- jenom je třeba déle podusíte ;-)
jazumi 16. 12. 2006, 15:31
Blani- musím se přiznat, že se mi ten recept- kečup do jater *-) :^) nejdříve moc nezdál *-) ... ale nedalo mi to a vyzkoušela jsem ho, ještě jsem přidala mraženou zeleninu (hrášek, kukuřice, mrkev) a je to V Ý B O R N É (Y) (Y) (Y) , určitě budeme vařit častěji- dnes jsme k tomu měli rýži (K) (Y) (Y) (Y) díky za recept- Jana. (F)
Casablanka 17. 12. 2006, 22:39
@jazumi Také k tomu máme rádi zeleninu,jen ji dávám sterilovanou jako přílohu. ;-)Hlavně,že chutnalo. :-P :-P (Y)
Sašetka 4. 6. 2006, 9:00
taky to dělám doma často, máme to s manželem moc rádi. Je to dobrota :-)
hheellaa 4. 6. 2006, 8:53
Tak jsem na vaši radu Blani játra zkusila, a příjemně mne kombinace s kečupem překvapila - nějak jsem si to neuměla představit. Měli jsme k tomu bramboráčky a bylo to výborné. Jen mi to připadalo "moc masové", já se většinou všechny tyhle směsky snažím nastavit zeleninkou. Takže příště tam určitě vrznu pórek a pariku. Ale za nápad a skvělý základ díky (Y) :-P Helena
Casablanka 4. 6. 2006, 12:53
@hheellaa Jsem ráda,že vám chutnalo.Jinak co se týká zeleniny , já ji také dávám,ale ne do omáčky k játrům,ale jako oblohu na talíř(já si jí dávám opravdu dost,protože ji mám ráda),např. sterilovanou kukuřici-prohřeju ji na másle nebo doma dělanou sterilovanou červenou řepu,nebo čerstvý salát s octovou zálivkou.Děti to přímo milují,až na manžela.Ten je totiž "masorád" a zeleninu nemusí.Přeju dobrou chuť a zkoušejte dál.Blanka (Y)
kosina 3. 6. 2006, 10:45
Musím potvrdit,toto také dělám a často,manža to miluje,já ještě přidám kapku worcesteru a vynechám čili /dětičky/,a je to super a úplně nejlepší je ten sosík,co se udělá ;-)
Casablanka 3. 6. 2006, 11:44
@kosina Moje děti (i manžel) o játra nestojí,když je ale udělám jako andaluská,tak se kluci cpou,až se jim dělají boule za ušima.Tenhle recept je pěkných pár let starý,vymyslel ho můj otec,který příležitostně vařil(asi jsme se sestrou taky nechtěli jíst játra,jako děti),ale když je to i s hranolkami ,to asi milují všechny děti. :-P

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie