(recept
si oblíbilo 117 návštěvníků)
Andaluská játra s hranolky-rychlé,jedinečné
Potřebné ingredience
500g králičích nebo drůbežích jater,lžička drceného kmínu,lžička sojové omáčky,sůl,špetka chili nebo pálivé papriky,asi 150g sladkého kečupu,1 cibule,olej,hranolky
Postup přípravy
Tohle jídlo je u nás velice oblíbené a přitom je rychlé a jednoduché,celá příprava i s hranolky(jsou-li kupované mražené) trvá jen půl hodiny:Na oleji zpěním cibulku nakrájenou na drobno,přidám játra pokrájená na menší kousky,když se zatáhnou přidám sojovou omáčku,kmín,chili a ještě chvílku necháme dělat,přilejeme kečup ,krátce prohřejeme a vypneme.Dochutíme podle vlastní chuti,dosolovat opatrně a až úplně nakonec.Ihned podáváme s hranolky,kdo má rád,jako my ,může přidat sterilovanou kukuřici prohřátou na másle nebo ster.červenou řepu.(recept na domácí červenou řepu později)Vyzkoušejte a nebudete litovat.Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dakota
(upraveno)
16. 12. 2006, 15:57
Myslíte že by se nechaly použít i vepřová játra??? chtěla bych vyzkoušet na zítra o obědu, ale nechce se mi běžet do obchodu pro drůbeží
helenka2057
(upraveno)
9. 5. 2009, 12:22
@Dakota
(e511)
helenka2057
(upraveno)
19. 3. 2009, 14:10
@Dakota
.
Casablanka
(upraveno)
17. 12. 2006, 22:36
@Dakota
Vepřová játra můžete použít,ale už to potom není "rychlovka",protože to trvá déle než změknou.A také drůbeží a králičí játra mají tu výhodu,že je můžete osolit hned a ne až nakonec,aby osolením neztvrdla.Přeji dobrou chuť.
jazumi
(upraveno)
16. 12. 2006, 16:06
@Dakota
Dáši- myslím, že určitě- jenom je třeba déle podusíte
jazumi
(upraveno)
16. 12. 2006, 15:31
Blani- musím se přiznat, že se mi ten recept- kečup do jater nejdříve moc nezdál ... ale nedalo mi to a vyzkoušela jsem ho, ještě jsem přidala mraženou zeleninu (hrášek, kukuřice, mrkev) a je to V Ý B O R N É , určitě budeme vařit častěji- dnes jsme k tomu měli rýži díky za recept- Jana.
Casablanka
(upraveno)
17. 12. 2006, 22:39
@jazumi
Také k tomu máme rádi zeleninu,jen ji dávám sterilovanou jako přílohu. Hlavně,že chutnalo.
Sašetka
(upraveno)
4. 6. 2006, 9:00
taky to dělám doma často, máme to s manželem moc rádi. Je to dobrota
hheellaa
(upraveno)
4. 6. 2006, 8:53
Tak jsem na vaši radu Blani játra zkusila, a příjemně mne kombinace s kečupem překvapila - nějak jsem si to neuměla představit. Měli jsme k tomu bramboráčky a bylo to výborné. Jen mi to připadalo "moc masové", já se většinou všechny tyhle směsky snažím nastavit zeleninkou. Takže příště tam určitě vrznu pórek a pariku. Ale za nápad a skvělý základ díky Helena
Casablanka
(upraveno)
4. 6. 2006, 12:53
@hheellaa
Jsem ráda,že vám chutnalo.Jinak co se týká zeleniny , já ji také dávám,ale ne do omáčky k játrům,ale jako oblohu na talíř(já si jí dávám opravdu dost,protože ji mám ráda),např. sterilovanou kukuřici-prohřeju ji na másle nebo doma dělanou sterilovanou červenou řepu,nebo čerstvý salát s octovou zálivkou.Děti to přímo milují,až na manžela.Ten je totiž "masorád" a zeleninu nemusí.Přeju dobrou chuť a zkoušejte dál.Blanka
kosina
(upraveno)
3. 6. 2006, 10:45
Musím potvrdit,toto také dělám a často,manža to miluje,já ještě přidám kapku worcesteru a vynechám čili /dětičky/,a je to super a úplně nejlepší je ten sosík,co se udělá
Casablanka
(upraveno)
3. 6. 2006, 11:44
@kosina
Moje děti (i manžel) o játra nestojí,když je ale udělám jako andaluská,tak se kluci cpou,až se jim dělají boule za ušima.Tenhle recept je pěkných pár let starý,vymyslel ho můj otec,který příležitostně vařil(asi jsme se sestrou taky nechtěli jíst játra,jako děti),ale když je to i s hranolkami ,to asi milují všechny děti.