Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 99 návštěvníků)

Rajská omajda s kuličky mletého masa

0.0
Rajská omajda s kuličky mletého masa

Potřebné ingredience

pl.mouka, mleté vepřové maso: 30dkg, vejce: 1, strouhanka, sůl, pepř, větší cibule: 2, rajský protlak: 2, bobkový list: 4, nové koření, cukr, skořice, masox, nebo zeleninový bujón: 1, olej na smažení

Postup přípravy

Tuto rajskou vařím hlavně naší Nikolce. Je rychlá a snadná. Všem přeji dobrou chuť!!!

Nejprve si uděláme kuličky z mletého masa. V misce si dáme maso, sůl, pepř, vejce a strouhanku.Vše smícháme a uděláme kuličky.

Ty pak dáme do mírně osolené vroucí vody a vaříme cca 10min. Po uvaření je vytáhnem a necháme na talíři, vodu nevylévat tu pak přidáme do omajdy pro zvíraznění chuti omáčky.

Do kastrůlku si nalejeme kapku oleje a spěníme cibulku kterou jsme si na krájeli na větší kousky.

Pak přidáme rajský protlak, bob.list, kuličky nového koření, cukr, skořici.

Smažíme chvíli aby se nám chutě pěkně spojily.

A přilejeme vařící vývar z mletého masa + trocha vařící vody, podle potřeby a počtu strávníků.Přidáme masox, trochu sůl, pepř, cukr a vaříme cca 10min.

Po uvaření zahustíme moukou a vodou.
Chvíli vaříme a pak přepasírujeme do jiného hrnce.

Vložíme masové kuličky a omajda je hotová.

Podáváme s těstovinami, nebo kdo co má rád.
Dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 7. 10. 2010, 0:15
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)jé, děkuji, zkusím to, naše malá (28měs.) teď vše odmítá, tak zkusím tohle, jestli jí to nezachutná, snad to může takhle malé dítě? (hello) (Y) (F)
veleprcek 7. 10. 2010, 14:37
@jeremy Jinak proč by neměla to papat naše Niki (X) už takové mňamky hamá od roku :-) (child1)i dříve ale po menších kusech ale teď když nám bylo 24 měsíců tak jí všechno (pl)
jeremy 7. 10. 2010, 15:22
@veleprcek No, my teď máme období, kdy moc nejí, nic mi nechce a všechno je "fuuuj"! No, donedávna snědla téměř vše...asi si už prosazuje své chutě, jen já bohužel nemohu přijít na to, co by jiného mohlo zachuntat. Uařím 2 jídla a můžu je vyhodit, protože je nechce,a ani už svá oblíbená jídla, co tak ráda papala, už nechce, tak nevím nevím, když to tak půjde dál, co budu dělat. Zatím díky, Jája. (F)
veleprcek 7. 10. 2010, 20:25
@jeremy nevím a nebolí ji dáseň třeba rostou zoubky (child12) tak vám přeji aby to vše dopadlo dobře a vaše malá (child1) zase pěkně jedla (child11) (pl)
jeremy 7. 10. 2010, 20:34
@veleprcek Rostou jí 5 stoličky, ale je nějaká hyperaktivní...zatím teda nebrečí, ale pořád si strká ruce do pusinky, což normálně nedělá, je to už asi týden co jsem si toho všimla a při čištění zoubků jsem našla prosvítající kousilínek 5 vlevo dole a vpravo to má zarudlé...no dnes mi celý den jedla brambůrkovou polívečku ,-) (L) (hello)
veleprcek 7. 10. 2010, 13:06
@jeremy [A]jé zkuste určo bude chutnat naše Niki ji má hrozně ráda tak uvidíte (X) (wash) (jablka)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie