Dietní zemlbába
Potřebné ingredience
Obyčejná vánočka,sojové mléko(já rozpouštím ve vodě sojovou smetánku do kávy),jablka,rozinky,popř.meruňky,švestky,ty jen na vylepšení.Máslo na vymazání formy.
Postup přípravy
Já jí peču v zapékací vysoké misce.Vymažu jí tence máslem,pokládeme namočenou obyč.vánočkou v soj.mléce.Hustě posypat nakrájenými jablíčky,rozinkami a jen málo poysypat třtinovým cukrem smíchaným se skořicí.Navrch dáme zase namočenou vánočku.Povrch můžeme poklást vločkami másla.Pečeme na 220 do zhnědnutí.Je zcela jen uhlohydrátová,bez bílkovin.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzcaa
(upraveno)
11. 1. 2011, 19:40
Vratucha
(upraveno)
11. 1. 2011, 19:37
Hmm, tak s vánočkou to bezproteinová zemlbába nikdy nebude...
Alla
(upraveno)
12. 1. 2011, 7:38
@Vratucha
proč ne,obyč vánočka je jako rohlík a sojové mléko je neutrální,bez bílkovin(tedy minimální a jen rostlinné)Jediný hřích je tam kousek másla,ale může být i bez něj
miriam07
(upraveno)
12. 1. 2011, 8:04
@Alla
ale součástí každé vánočky je mlíko a máslo a taky cukr... teda pokud si doma neupečete vlastní bez těchto ingrediencí
Alla
(upraveno)
12. 1. 2011, 11:54
@miriam07
obyč.jsou zadělávané vodou,těch vajec je minimum-to je bílkovina,cukr je uhlohydrát
Vratucha
(upraveno)
12. 1. 2011, 13:04
@Alla
a to myslíte proteiny neplnohodné, jestli to chápu. V každé obilovině protein je....
Alla
(upraveno)
12. 1. 2011, 13:14
@Vratucha
no jo,ale zanedbatelně,myslím bílkoviny-(maso,luštěniny,máslo,mléko,vejce atd.) Dělím už 10 let,takže jsem to myslela po téhle stránce. .zařazuji i sladká jídla když jsem v práci,nebo při velké fyz.námaze.Myslím,že docela i úspěšně.A když peču něco sladkého-v rámci dělení,tak si to dáme na véču třeba s kafčem.Jíme do 17.To tělo zvládne