(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Šunkové lasagne
Potřebné ingredience
Lasagne, sýr gouda, 4-5 větších rajčat, 300g šunky, 1 kvalitní rajský protlak, 1 menší cibuli, 3 stroužky česneku, 1 větší mrkev, 1/4 celeru, trošku oleje, sůl, tymián, oregano, čerstvý mletý pepř 4 barev Na bešamel: máslo, hladká mouka, mléko, sůl, muškátový oříšek
Postup přípravy
Bešamel:
V kastrůlku pozvolna rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, promícháme a za stálého míchání přilejeme studené mléko. Osolíme a ochutíme mletým muškátovým oříškem a povaříme.
Šunková směs:
Na wok pánvi osmahneme na jemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, přidámenastrouhanou mrkev a celer, přidáme rajčata nakrájená na malé kousky (bez slupky a bez semínek) a šunku (tu si necháme v obchodě nakrájet a doma pak nakrájíme na malé kostičky) a za občasného míchání podusíme. Potom přidáme rajský protlak, ochutíme tymiánem a oreganem a dle chuti osolíme a opepříme a ještě chvilku povaříme.
Do zapékací misky nalejeme na dno trochu bešamelu a naskládáme lasagne (ty předem NEVAŘÍME!), na lasagne dáme vrstvu šunkové směsi. Na směs opět bešamel, na bešamel lasagne, na lasagne směs.... a tak pořád opakujeme. Poslední vrstvu tvoří lasagne, které polijeme lehce bešamelem a na něj dáme vrstvu sýru gouda.
Dáme péct do rozpálené trouby.
Hotovo je ve chvíli, kdy sýr "zezlátne" a když do pokrmu píchnete jehlou nebo vidličkou, tak lasagne budou měkké.
POZOR - používejte opravdu kvalitní a čestvé suroviny (kvalitní šunku - ne šunkový salám, kvalitní protlak - ne kečup, sýr gouda - ne eidam)
V kastrůlku pozvolna rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, promícháme a za stálého míchání přilejeme studené mléko. Osolíme a ochutíme mletým muškátovým oříškem a povaříme.
Šunková směs:
Na wok pánvi osmahneme na jemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, přidámenastrouhanou mrkev a celer, přidáme rajčata nakrájená na malé kousky (bez slupky a bez semínek) a šunku (tu si necháme v obchodě nakrájet a doma pak nakrájíme na malé kostičky) a za občasného míchání podusíme. Potom přidáme rajský protlak, ochutíme tymiánem a oreganem a dle chuti osolíme a opepříme a ještě chvilku povaříme.
Do zapékací misky nalejeme na dno trochu bešamelu a naskládáme lasagne (ty předem NEVAŘÍME!), na lasagne dáme vrstvu šunkové směsi. Na směs opět bešamel, na bešamel lasagne, na lasagne směs.... a tak pořád opakujeme. Poslední vrstvu tvoří lasagne, které polijeme lehce bešamelem a na něj dáme vrstvu sýru gouda.
Dáme péct do rozpálené trouby.
Hotovo je ve chvíli, kdy sýr "zezlátne" a když do pokrmu píchnete jehlou nebo vidličkou, tak lasagne budou měkké.
POZOR - používejte opravdu kvalitní a čestvé suroviny (kvalitní šunku - ne šunkový salám, kvalitní protlak - ne kečup, sýr gouda - ne eidam)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
14. 4. 2014, 22:58