Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

NEW YORK STYLE CHEESCAKE

0.0
NEW YORK STYLE CHEESCAKE

Potřebné ingredience

KRUSTA - 150g BEBE Dobré ráno - med a oříšky, 60g másla. KRÉM - 400g lučiny, 60g cukru, 120g zakysané smetany, 80g slazeného kondenzovaného mléka, 1lž vanilkové esence, 2 vejce.

Postup přípravy

KRUSTA
1. v sáčku rozdrtit sušenky a spojit s rozpuštěným máslem (možno i v robotu, ale máslo není rozpuštěné) - hmota má tvořit slepence a hrudky
2.formu vytřít máslem a dno vyložit papírem celou formu (24cm) obalit alobalem (40cm pruhy křížem)
3.hmotu nasypat do formy a upěchovat dnem sklenice a zapéct 10min/1800C, poté do chladu (možno bez zapečení rovnou do lednice)

KRÉM
!ingredience mají pokojovou teplotu
1.rozetřít sýr v robotu (nejnižší otáčky), přidat cukr, rozetřít dohladka, nakonec přidat ostatní ingredience - vejce na závěr
2.krém přelít na krustu a 5min nechat odpočinout, nožem několikrát v krému opsat písmeno
3.troubu vyhřát na 1600C
4.do pekáčku položit formu a do poloviny zalít vodou
5.30min neotevírat troubu
6.po 30min poklepat lžící na bok formy - těsto se musí třást jako rosol, ale prostředek nesmí být vyloženě tekutý
7.nechat koláč v pootevřené (5cm) troubě
8.po vychladnutí do lednice přes noc
9.utěrku přelít horkou vodou na dřezovém odkapávači a na 15min postavit formu - lépe se odděluje
10.nejlépe se krájí nožem ponořeným do horké vody a osušeným

!TIP
Varianty cream cheese - lučina, tučný tvaroh, smetanový sýr - Fénix, Jaroměřická mlékárna

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie