Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Bramborové knedlíky - klouzáky nebo-li chlupaté knedle

0.0
Bramborové knedlíky - klouzáky nebo-li chlupaté knedle

Potřebné ingredience

1 kg brambor, 10 dkg hrubé mouky, 6 dkg strouhanky, vejce

Postup přípravy

Brambory oškrábete a nastrouháte, vymačkáte (ale trošku šťávy nechat, ať pak nejsou tuhé) a přidáte mouku, strouhanku a vejce. Lžičkou se uždibují a dávají do vroucí osolené vody. Nejdřív zkuste dát jeden, zda se nerozvařuje. Pokuď ano, tak přidejte mouku a zkuste znova.
Podávají se maštěné špekem a např. s uzeným masem. K tomu např. hlávkový salát - výborné rychlé a syté jídlo!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

miksmar 31. 12. 2011, 13:56
TAKÉ SE PŘIDÁVÁM KE SPOKOJENÝM STRÁVNÍKŮM, AKORÁT DÁVÁM STROUHANKY I MOUKY O TROCHU VÍCE, ASI ZÁLEŽÍ NA ODRŮDĚ BRAMBOR. STROUHÁM NA STRUHADLE NA MALÝCH SLZIČKÁCH, PROTOŽE KNEDLÍČKY MAJÍ BÝT "CHLUPATÉ", PA PA. (Y) (Y) (Y)
kozimura 19. 1. 2012, 20:56
@miksmar To jsem ráda, že chutná. Ano, ono záleží na bramborech, já píšu většinou recepty podle knih, ale pak si to už sama dodělám a dochutím dle své chuti ,-) (pl)
novackova 31. 5. 2011, 13:30
Dělám přesně takové a strouhám to najemno na robotu. (F)
lidare 31. 5. 2011, 13:00
:-)láká mně to udělat,je to podobné jak těsto na bramborák,jen se chci zeptat jak se strouhají,jest-li na jemných slzičkách,děkuji :-)
kozimura 31. 5. 2011, 13:04
@lidare No, nejlépe na takovém tom úplně nejemno. Ne na slzičkách, ale na takovém tom protlačovaném, jestli mě chápete - takové ty hvězdičky. Já to dělám starým robotem ETA. Ještě musím v tom receptu upravit, že se to dává do slané vody, samotné těsto se nesolí ,-)
lidare 31. 5. 2011, 13:39
@kozimura Jo díky,mám taky přístroj tak to zkusím :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie