(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
jablko bezinková štáva-super vonavá a zdrava
Potřebné ingredience
Jablíčka klidně padaná,bezinky...černý bez -plod cukr
Postup přípravy
Jablíčka rozkrojime,vyjadřincujeme a pokrájíme,přidám bezinky asi 1/3 na jablíčka a cukr...já měla na 2kg jablek půl kila...povařit asi hodku a přepasírovat,já použila cednik .Je výborná nekonzervuju co do 2dní nevypijeme zamrazím do kelímku nebo malých plastovek.Neředí s etolik co kupovaná ale tak půl na půl,nebo mín a chutna jako džus domáci
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
petralibesice
(upraveno)
29. 8. 2011, 10:32
napíšete prosím kolik asi cukru na ta 2 kila jablek?
Amálečka
(upraveno)
29. 8. 2011, 16:54
@petralibesice
stačí pul kila krystalu
lidare
(upraveno)
27. 8. 2011, 14:16
Zkusím,ale musím nějak zavařit
Amálečka
(upraveno)
27. 8. 2011, 16:48
@lidare
není nutno,horké uzavřene do sklenek otočit dnem zhůru a až vychladne narovnejte do chladna jako marmošky,pokud by jste s ejo bála,kamarádka nalije na každou marmošku lžičku rumu na vrch...děla s eto i když mrmošku rozdělate zbyde půlka a víte že ji delší dobu nepoužijete a plesnivěla by ,konzervant našich babiček...krásné léto a at chutná,jako nam a našim návštěvám A