(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
Punčovina
Potřebné ingredience
odkrojky korpusu, rum, marmeláda popř. krém, mleté ořechy, kokos a moučkový cukr
Postup přípravy
Používá se na dotvarování atypických tvarů dortů, třeba terénu, různých oblých tvarů . Zůžitkuji na ni odkrojky korpusů při vykrajování. Pokud nebudu odkrajovat nic a vím, že budu potřebovat dotvarovat, tak si upeču korpus třeba o 1/2 dávky větší.
Do misky rozdrobíme odkrojky korpusu a spojíme trochou krému. Můžeme přidat trochu rumu, marmelády. Podle chuti přidáme třeba mleté ořechy, kokos a přisladíme moučkovým cukrem.
Punčovina musí být akorát tuhá, aby se dobře tvarovala. Nesmí být suchá, drobivá ale ani ne moc mokrá, protože pak by rozpouštěla marcipán.
Do misky rozdrobíme odkrojky korpusu a spojíme trochou krému. Můžeme přidat trochu rumu, marmelády. Podle chuti přidáme třeba mleté ořechy, kokos a přisladíme moučkovým cukrem.
Punčovina musí být akorát tuhá, aby se dobře tvarovala. Nesmí být suchá, drobivá ale ani ne moc mokrá, protože pak by rozpouštěla marcipán.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé