Zobrazit přihlášovací formulář

Co dům dal

Přidat recept
(recept si oblíbilo 63 návštěvníků)

Rychlé, levné a hlavně vynikající KRUPICOVÉ "BOSÁKY" S UZENÝM

0.0
Rychlé, levné a hlavně vynikající KRUPICOVÉ "BOSÁKY" S UZENÝM

Potřebné ingredience

Na přibližně 20ks: 0,5 litru vody, 6 lžic oleje, sůl nebo nějaká ta vegeta podle chuti, 0,25 litru hrubé krupice, uzené (aspoň 20 dkg) - a ideálně teflonový kastrol, ale není nutné..

Postup přípravy

Vodu s olejem a se solí přivedeme k varu. Stáhneme na nejslabší plamen a vsypeme krupici - za stálého míchání. Pokračujeme v míchání, dokud se neutvoří jednolitá koule (2-3 minutky), která se nelepí k nádobí (prostě - vpodstatě odpalované těsto :o)). Nadrobno nakrájené uzené opečeme na pánvi a vmícháme do těsta. Velkou lžící pak vykrajujeme knedlíčky, které zprudka opečeme - nejlépe na voňavém tuku po uzeném - a lehce poprášíme paprikou. Nebo uzené nemícháme do těsta, ale nasypeme nahoru na knedlíky.. Podáváme se zelím kyselým!
Celé to netrvá ani čtvrthodinu (pokud je zelí připravené předem) a je to dobrotka veliká..
Pokud by někoho zajímalo, přidám nafocený postup.

.. vařila myšička krupičku, v nerezovém rendlíčku..

.. a to je výsledek. Ještě přimíchat masíčko.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Farah 29. 9. 2009, 17:59
Dobrý večer, bud´te prosím tak hodná a napište mi, jak přesně připravujete to zelí a kolik se dává té krupice - myslím si to správně, že je to asi tak 1 čtvrtlitrový hrnek??? Předem děkuji za vaší odpověd´ (L) (F) (L) (F) (L) (F).
alimama 30. 9. 2009, 23:38
@Farah Jani - odměřuju to v nádobě od mixéru.. ale tipla bych to asi na hrnek s kopcem. Pokud by bylo krupice málo, nevadí, akorát bude víc vody a bude se to trochu déle odpařovat, než to "odskočí". Zelí dělám to nejjednodušší možné:vymačkám z pytlíku štávu, pokud je moc kyselé, propláchnu, přidám polévkovou lžíci hladké mouky a asi půl deci vody a nechám projít varem - aby zůstalo co nejvíc vitamínů. Anebo vůbec nic a papáme přímo se syrovým.. Tak přeju dobré chutnání! (hello)
Leňula*B 1. 7. 2009, 11:46
|:o) |:o) |:o) |:o) manmozní, doporučuji :) |:o) |:o) |:o)
alimama 30. 9. 2009, 23:38
@Leňula*B Děkuji! (L)
pekno 16. 1. 2008, 18:47
Čauky, chci zítra zkusit, ale nepřijde tam ještě vajíčko? (hello)
alimama 18. 1. 2008, 11:10
@pekno Nééééééééééé. Ty už si nehlídáš CHOLERsterol, nebo co? :-p
mišus 11. 1. 2008, 14:31
Tak nevím, co jsem zkazila. Při opékání se mi knedlíčky za 1) přichytávali na teflonovou pánev a za 2) se mi to rozpadlo. Abych to zachránila tak jsem z toho udělala takovou větší placku a po obou stranách opekla. Bylo to dobré, snědli jsme to, ale přístě bych to chtěla mít tak krásné jako je to na obrázku. Co jsem udělala špatně? Přísahám, že jsem postupovala přesně podle receptu. :'(
alimama 13. 1. 2008, 14:04
@mišus Tak to mě moc mrzí.. :'( 1) - pokud se přichytávaly - není čas na novou pánev? Já jsem teď jednu dostala - a nedá se to srovnat s tou starou, která mi připadala "ještě docela dobrá".. 2) Nevím. Pořád si teď hraju s krupicovým těstem (malému konečně něco zachutnalo!) a tohle se mi ještě nestalo.. napadá mě - nezapomněla jste olej? nebylo těsto moc vysušené (přidala jsem detailní fotky do postupu, jak by asi mělo vypadat)? nebyly kousky uzeného moc velké? neopékala jste moc dlouho - dělám to jen tak dvě minutky, déle není nutné, protože těsto není syrové.. A jesli nic z toho, tak mám dva návrhy - nechte před tvořením knedlíčků těsto aspoň 5-10 minut odpočinout, aby krupice stačila nabobtnat a lépe držela, anebo přidejte do těsta ještě vajíčko - to by ale opékání mělo trvat déle.. To jsem se nějak rozepsala.. *-) Tak ať se příště podaří podle Vašich představ! (L)
mišus 13. 1. 2008, 14:17
@alimama Děkuji za vyčerpávající odpověď! Ale vůbec si s tím nedělejte hlavu, že se mi to nepovedlo. Jak jsem už napsala snědli jsme to a chutnalo to! Je možné, že jsem měla moc velké kusy uzeného a těsto jsem určitě nenechala odstát! Příště se to určitě podaří!!! (L)
mišus 9. 1. 2008, 18:35
Takže s dětskou krupičkou to tedy nejde? *-)
alimama 10. 1. 2008, 15:16
@mišus Zkoušela jsem, ale nic moc :-S Prostě z hrubší krupice jsou nadýchanější.. :-)
didli 8. 1. 2008, 18:34
Prosím,co je to hrubá krupice?Já znám jen dětskou krupici.Děkuji (F)
alimama 9. 1. 2008, 11:05
@didli Reni - hrubá krupice je mletá prostě hruběji než dětská krupička.. :-) Vzhledem k těm větším zrnkům je těsto takové nadýchanější.. Prodává se v balení po 1kg - vypadá stejně jako mouka a stojí kolem 12Kč (teda stávala *-)). Tak snad bude chutnat!!! (L)
Gabrac 8. 1. 2008, 15:02
Takže jestli jsem to správně pochopila, tak to těsto se rovnou opéká ?? Předem se nevaří ?? :-$ :-$ Jinak to tedy vypadá suuuper
alimama 8. 1. 2008, 18:12
@Gabrac Gábi - těsto se dělá stále na plotně - na slabém plameni. Vykrojené knedlíčky se už nevaří, dají se konzumovat hned, ale opečené jsou přece jenom lepší - křupavá kůrčička.. :-) Tak do toho a ať Vám chutná!!! (L)
Manaska 8. 1. 2008, 10:27
Aduš mám hotovo,rychlé,super už jsem nevěděla co se zelím (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
alimama 8. 1. 2008, 14:09
@Manaska Hotovo? Co je hotovo? Vaření, nebo i papání? Tak doufám, že se nekonalo žádné zklamání!!! ;-) (L)
Manaska 21. 1. 2008, 13:12
@alimama žádné zklamání se nekonalo :-) :-) :-) a musím je udělat i když starší dcerka bude doma (Y) (Y) (zajic) (jidlo) (L)
Terapera 7. 1. 2008, 22:35
(Y) (Y) (Y)vypadá moc dobře určitě vyzkouším !!!! (jidlo) (jidlo) (jidlo)Katka (hello) (hello) (hello)
alimama 8. 1. 2008, 14:07
@Terapera Díky, doufám, že si pochutnáte! (L)
lumka 7. 1. 2008, 20:49
Vypadá to moc lákavě,já bych možná zkusila menší šulánky,abych to dobře opekla,ale dobrý tip. Něco nazpůsob halušek se zelím.
alimama 8. 1. 2008, 14:06
@lumka Kdepak halušky - ty jsou kluzké - ale toto je spíš křehké a nadýchané. Opékání ani není nutné, ale přece jenom - křupavá kůrčička.. Ale udělejte si to, jak to máte rádi VY! :-) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie