(recept
si oblíbilo 94 návštěvníků)
Sekaná která nepraskne ))
Potřebné ingredience
RECEPT S NETU .-) Mleté maso mix (vepřové hovězí) 1 kg , Rohlík 2 ks , Mléko , Cibule menší 2 ks, Vejce 2 ks ,Sůl , Pepř , Kmín ,Majoránka , Česnek 4 stroužek.
Postup přípravy
Postup přípravy receptu: Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce, česnek, majoránku, kmín - toto je individuální podle chuti, ale určitě může být více, tím se nedá nic zkazit. Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou.
Je-li směs řidší, přidáme strouhanku. Opět vše promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily. Vařečku či lžíci odložíme a hněteme za pomocí rukou, protože v tom spočívá celé tajemství úspěchu. Chce to určitě alespoň 5 minut hnětení, již kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní „praštit“ na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí.
Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. za občasného podlévání pečeme do křupava.
Je-li směs řidší, přidáme strouhanku. Opět vše promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily. Vařečku či lžíci odložíme a hněteme za pomocí rukou, protože v tom spočívá celé tajemství úspěchu. Chce to určitě alespoň 5 minut hnětení, již kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní „praštit“ na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí.
Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 45 min. za občasného podlévání pečeme do křupava.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
a1b2c3
(upraveno)
29. 6. 2015, 20:00
Praskla
Kafčo
(upraveno)
27. 2. 2014, 14:32
DĚKUJI ZA SUPER RECEPT KENEČNĚ SE MI SEKANÁ POVEDLA, UŽ NIKDY NEBUDU KUPOVAT UPEČENOU oooooooooooooooooo o oooooooooooo o ooooooooooooooooo ooooooo ooo ooooooo oooooooooooooooo ooooooooooo ooooooooooo oooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooo ooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooo ooooo oooooooooooooooooooooooooooooo MARTA
Monis
(upraveno)
3. 12. 2012, 21:15
Dělala jsem a povedla se Sekaná je moc dobrá, děkuji za recept
gabca30kk
(upraveno)
9. 2. 2013, 18:55
@Monis
apasionata
(upraveno)
2. 12. 2012, 12:34
do masa se vždycky musí rukama -to je známá věc.a to mlácení o prkénko či jinou podložku je taky už dlouho známá věc-z masa se tím dostane přebytečný vzduch.aby maso pěkně mělo kůrku jako ze *žurnálu* před pečením potřu rozšlehaným vejcem.z počátku se sekaná peče přikrytá aby rychle nezhnědla růrka a pak se nespálila.
sabuleh
(upraveno)
10. 8. 2012, 17:28
Výbornáááá ,manželovi moc chutnala.Určitě budu opakovat častěji.Děkuji za prima recept.
gabca30kk
(upraveno)
9. 2. 2013, 18:54
@sabuleh
gabca30kk
(upraveno)
9. 2. 2013, 18:54
@sabuleh
kocic
(upraveno)
3. 5. 2012, 15:48
také jsem vyzkoušela a opravdu drží tvar a i chutˇově nemá chybu , vynikající, díky za recept a hlavě postup pro laiky Mil.
gabca30kk
(upraveno)
8. 5. 2012, 9:56
@kocic
děkuji
kapulet
(upraveno)
3. 3. 2012, 11:42
hezký den, moc děkuji za váš podrobný rozpis receptu, hl. stupně a čas pečení, do dneška se mi sekaná nikdy nepovedla, ale dnes si ji dáme k obědu, už je hotová a už jsem ji i ochutnala a móóóc se těším až si ji dáme móóóóóóóc díky
gabca30kk
(upraveno)
8. 5. 2012, 9:56
@kapulet
Není zač
Cherry111
(upraveno)
1. 3. 2012, 17:00
Ahoj Gabčo, jen si chci upřesnit jak nakrájím mleté rohlíky na kostičky?
horizont
(upraveno)
2. 12. 2012, 11:08
@Cherry111
jak jsi na takovou blbost přišla?