Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Šlehačková roláda

0.0
Šlehačková roláda

Potřebné ingredience

6 vajec
2 šlehačky (děláme li i s ovocem, stačí jedna šlehačka = 250 ml)
10 dkg cukr moučka
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
ztužovač šlehačky

Postup přípravy

Žloutky a cukry utřeme, přidáme kakao a nakonec sníh. Dáme péct na vymazaný a vysypaný pečicí papír na plech. Srolujeme, 5 - 8 min. necháme stydnout a pak rozmotáme a plníme. Můžeme jen šlehačkou, to potřebujeme dvě a nebo šlehačkou a ovocem. To stačí jedna šlehačka a banán nebo jahody. Šlehačku ušleháme se ztužovačem šlehačky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

AliceM 25. 11. 2008, 22:31
Tak tohle je moje nerychlejší volba, když v neděli všechny honí mlsná (zajic) a nikde nic není ;-) ;-) ;-) ;-). Je to úžasná dobrůtka (radost) (radost) (radost) (radost) A určitě vyzkouším tu variantu s banánem, jak psala maminka níže (C) (hello)
bubík4 2. 3. 2011, 17:47
@AliceM jojo je to vynikající lehoučký a dobroučký!!! Tady v cukrárně za jeden kousek chtějí 20Kč.. :-)
AliceM 9. 3. 2011, 12:53
@bubík4 ,-) ,-) ,-) ,-)
moiraa 16. 7. 2009, 23:04
@AliceM Alicka, vyskusali ste už aj túto variantu s banánom?Určite sa Vám podarila a verím, že už aj u Vás patrí k tým obľúbeným a rýchlym koláčikom ako u nás :-))
bubík4 2. 3. 2011, 17:47
@moiraa s banánem nebo jahodama je to luxusní (Y)
moiraa 30. 12. 2007, 22:43
maminky, dobrý večer...len tak náhodou som sa sem zatúlala, nakoľko, už nie je pečenie tejto rolády aktuálne, ale čo keď sa sem zatúla niekto podobne ako ja a dobrá rada vždy dobre padne! Chcem len ponúknuť malú a dobrú radu.Pretože mám osobne dobré skúsenosti s pečením tejto rolády a u nás je veľmi obľúbená a nielen v tejto podobe ale aj jej podobná...cesto je to isté ako pri šľahačkovej roláde, len namiesto šľahačky plním krémom, ktorý si pripravím z 2 polievkových lyžíc hladkej múky, ktoré uvarím v 1 dcl mlieka, pridáme1 vanilkový cukor a spolu varím do zhustnutia. Keď vychladne, pridáme 125 g masla a spolu zmiešam. Tento krém natriem na roládu, na krém položím dva menšie olúpané banány a zrolujem. Celú roládu polejem polovychladnutou čokoládovou polevou...polovychladnutou preto, lebo lepšie prilne a nesteká z rolády dolu. Čo sa týka samotného cesta, pečie sa skutočne bez múky, v takých dávkach ako ju uvádza pani Janka.Pečiem ju presne 12 minút (nikdy nie viac) v dobre vyhriatej elektrickej rúre pri teplote 120°C na papieri na pečenie, ktorý si ukladám vždy pred pečením na plech. Cesto je hebké, mäkkučké a rozpúšťa sa na jazyku. Vyskúšajte, verím, že budete spokojné a bude zaradené do vašich naj receptov, ako je aj u nás doma. Dobrú chuť.
bubík4 18. 5. 2008, 10:47
@moiraa EVI DÍKY ZA VAŠE RADY A POSTŘEHY (Y) (L)
kytka74 31. 7. 2006, 15:19
tak mě to nedalo a receptík jsem vyzkoušela ;-) je fakt, že mě těsto moc nevyběhlo, ale jinak to nemá chybu (Y) zkusila jsem jí dát půlku na mrazák.....a to byl luxus :-P
bubík4 31. 7. 2006, 15:32
@kytka74 Nemá nějak extrémně naběhnout, jsem ráda, že vám chutnalo :-) S tím mrazákem to musím zkusit, když tu tak píšete, jak je to dobrý (Y) ;-)
kytka74 31. 7. 2006, 15:48
@bubík4 (Y) :-D
andílek pavla 30. 7. 2006, 10:09
Jak dlouho ji tak prosím pečete? Já jsem ji zkoušela a pekla tuším 20minut a pak už se mi to zdálo moc dlouho. Všeobecně se rolády pečou na hodně st. a co nejkratší dobu aby se nelámaly, ale s touhle zkušenosti nemám a tak jsem ji vytáhla a asi to na ni bylo ještě málo a protomi i klesla....Luci, není tohle důvod na to že není nadýchaná a klesla Vám?? Další důvod proč klesne piškotové těsto je že se těsto přešlehá a je v něm moc vzduchu a to pak těsto po upečení neudrží a klesne... ale to platí pro piškotové těsto na dorty... Jo a ještě nezkoušela jste nějakou variantu bez kakaa...manža by mi to nejedl
bubík4 30. 7. 2006, 11:34
@andílek pavla Přesný čas Vám bohužel nepovím, dělám to na víc stupňů jak píšete, mám prosklenou troubu, tak nakukuju a pak zkusím špejlí :-$ Ona se taky při pečení začne odlepovat od pečícího papíru od krajů... Bez kakaa taky nemám zkušenost, ale když ho tam nedáte, tak se podle mě nic nestane a budete mít roládu světlou.
jenůfka 28. 7. 2006, 22:29
Dělám ji už dlouhá léta, je výborná (Y) a opravdu bez mouky. Část dávám vždy zmrznout, syn ji má rád takhle.
bubík4 29. 7. 2006, 13:44
@jenůfka Jé tak to by mě nenapadlo, dát to zmrznout (Y)to může být zajímavé, díky za tip (F)
Lampa 28. 7. 2006, 8:57
To bych taky moc ráda věděla - určitě je to bez mouky ?
bubík4 14. 2. 2007, 12:31
@Lampa Ano je opravdu bez mouky. (Y)
luciasanta 28. 7. 2006, 0:46
Dobrý den Janičko, vidím, že jste se s těmi receptíky včera pořádně rozjela :-) Jen tak dál (i když máte můj obdiv - v tom parnu...). Prohlídla jsem si tento receptík a zarazilo mě, že neuvádíte žádnou mouku. To se opravdu dělá bez mouky? Díky za odpověď. Lucka
bubík4 28. 7. 2006, 11:06
@luciasanta Opravdu je to bez mouky. Můžou to tedy i lidé s bezlepkovou dietou a je to fakt výborný!! Je to taková lehká a nadýchaná roláda. Díky za pochvalu receptů......malej dlouho spal, tak jsem sem šoupala receptíky :-))
luciasanta 28. 7. 2006, 22:15
@bubík4 Dobrý večer Jani, díky za upřesnění - já už jednou podobnou roládu bez mouky pekla (synovec má totiž bezlepkovou dietu a jeho maminka mu ji peče). Švagrová ji má krásně nadýchanou, jak popisujete vy. Mně ale ta v troubě nadýchaná roládka po upečení dost klesla, takže z ní byla jen taková slaboučká placka. A druhý pokus dopadl stejně, přestože jsem přesný postup konzultovala se švagrovou. Můžete mi tedy vy zkusit popsat, na kolik °C přesně vy pečete a jestli i vám někdy takhle klesla? Díky za radu i za váš čas. Lucka
bubík4 28. 7. 2006, 22:25
@luciasanta Peču tak 150 - 170st. Nevím jakou máte troubu. Neotvírejte troubu a při vyndavání nebouchejte plechem. Jinak nevím. Mně se to nestalo, že by klesla. :-( Bohužel jiná rada mě nenapadá. A když Vám klesla, dala se jíst nebo to nebylo dobrý?? Nemáte za co děkovat :-)
luciasanta (upraveno) 29. 7. 2006, 0:14
@bubík4 Jani, já jsem vcelku "zkušená" pekařka (i když to musí posoudit moji ochutnávači ;-) ), takže troubu zásadně během pečení neotvírám a s upečeným dílem zacházím jako se svátostí ;-) Zkoušela jsem různé fígle, ale výsledek byl u této roládky vždy stejně splasklý :-( Troubu mám elektrickou. Jo, a i když to vždy kleslo, tak se to jíst dalo a bylo to výborné, jenže mému náročnému oku se roláda nelíbila designově - prostě po zamotání byla velmi slaboučká, a tak jsem si raději netrhla ostudu a snědli jsme ji vždy potajmu sami. A děkovat mám zač - třeba jen za váš čas, že se píšete s odpovědí ;-) ;-) ;-) Díky a dobrou noc. Lucka
bubík4 29. 7. 2006, 13:43
@luciasanta Aha tak to nevím co s tím.....samozřejmě jsem se Vás nechtěla nějak dotknout, nepochybuju o Vašem umění, mám ale kamarádku a ta by neupekla nic....a takový věci by jí ani nenapadly....tak proto jsem to napsala ;-) Hlavně, že chutnala :-)i když se jí i očima, to je fakt ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie