(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
♥Lahodné řezy♥
Potřebné ingredience
Těsto: 500g polohrubé mouky, 200g krupic.cukru, 250g Hery, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilinový cukr**** 6-7 větších jablek, skořice. *** Náplň pudinková: 3 karamelové pudinky, 600ml mléka, 2-3 lžíce cukru, 100g másla.****Vrchní krém šlehačkový: 2 velké kelímky zakysané smetany, 2 smetany ke šlehání 33%, 2-4 lžíce moučkového cukru** 1 čoko Margot (velká) na dozdobení
Postup přípravy
Nejprve uvaříme karamelový pudink a pozor- máslo vmícháme až do již uvařeného, horkého pudinku.
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto, které poté vyválíme nebo rukama stejnoměrně vytlačíme na plech vyložený pečícím papírem (nebo na plech vymazaný a vysypaný moukou, můžeme též použít strouhaný kokos).
Na takto připravené těsto nahrubo nastrouháme očištěná jablka, ovoníme je mletou skořicí, lehce pocukrujeme a vložíme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 30-35minut při 180°C, ke konci teplotu snížíme na 160°C. Necháme vychladnout.
Během chladnutí plechu můžeme připravit šlehačkový krém: obě zakysané smetany lehce vyšleháme s moučkovým cukrem a během šlehání do nich postupně přilíváme šlehačku. Šleháme do zhoustnutí krému. Pozor, ať ho nepřešleháte!:)
A jdeme na dokončení řezů...:-) Karamelový pudink trochu prošleháme, tím ho zjemníme, natřeme ho na upečenou jablečnou plochu, na pudink natřeme šlehačkový krém a povrch ozdobíme nahrubo nastrouhanou Margotkou.
Vložíme do lednice (nejlépe do druhého dne).
Řezy mají vyváženou chuť, jsou jemné.
Dobrou chuť!:-)
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto, které poté vyválíme nebo rukama stejnoměrně vytlačíme na plech vyložený pečícím papírem (nebo na plech vymazaný a vysypaný moukou, můžeme též použít strouhaný kokos).
Na takto připravené těsto nahrubo nastrouháme očištěná jablka, ovoníme je mletou skořicí, lehce pocukrujeme a vložíme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 30-35minut při 180°C, ke konci teplotu snížíme na 160°C. Necháme vychladnout.
Během chladnutí plechu můžeme připravit šlehačkový krém: obě zakysané smetany lehce vyšleháme s moučkovým cukrem a během šlehání do nich postupně přilíváme šlehačku. Šleháme do zhoustnutí krému. Pozor, ať ho nepřešleháte!:)
A jdeme na dokončení řezů...:-) Karamelový pudink trochu prošleháme, tím ho zjemníme, natřeme ho na upečenou jablečnou plochu, na pudink natřeme šlehačkový krém a povrch ozdobíme nahrubo nastrouhanou Margotkou.
Vložíme do lednice (nejlépe do druhého dne).
Řezy mají vyváženou chuť, jsou jemné.
Dobrou chuť!:-)
..už připravený k ochutnávání...
..už mizí :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
spero
(upraveno)
18. 2. 2012, 21:08
Vladi, Lahodné řezy vypadají opravdu lahodně.
vladkadasva
(upraveno)
27. 2. 2012, 16:27
@spero
díky moc
chalupnicka
(upraveno)
18. 2. 2012, 18:39
Vypadají skvěle
NIRI
(upraveno)
18. 2. 2012, 14:01
Tak toto vypadá moc dobře,určitě upeču!
tetrisss
(upraveno)
18. 2. 2012, 13:43
Mnam, to vyzera perfektne.