Jablečný koláč se zakysanou smetanou - peče se jen korpus
Potřebné ingredience
NA KULATOU FORMU: KORPUS - 200g polohrubé mouky+++1 prdopeč+++100g cukru moučky+++1dcl oleje+++1,5dcl mléka+++1 vejce JABLEČNÁ VRSTVA -5 jablek+++1 pudinkový prášek vanilka VRCHNÍ VRSTVA - 750g zakysané smetany+++1,5 dcl mléka+++100g kokosu+++cca 3 lžíce cukru+++2 hrsti piškotů
Postup přípravy
Na JABLEČNOU vrstvu si do hrnce dáme nahrubo nastrouhaná jablka ( klidně i se slupkou), zalijeme 2dcl vody, ve které jsme rozmíchali pudinkový prášek, krátce svaříme a necháme vychladnout. Můžeme dosladit del chuti, já jsem nasypala 1 vanilkový cukr. Na SMETANOVOU vrstvu svaříme 150ml mléka s kokosem, přidáme 3 lžíce cukru a vmícháme po vychladnutí do zakysané smetany.
Na upečený korpus navrstvíme vychladlá jablka, pokryjeme piškoty a jako poslední dáme vrstvu se zakysanou smetanou. Přikryjeme fólií a necháme ztuhnout v lednici.
Svaříme si kokos s mléke a dosladíme....
Necháme vychladnou strouhaná jablka svařená s pudinkovým práškem....
Po vychladnutí vrstvíme v pořadí korpus-jablka-piškoty.....
Poslední vrstvou je pak kokosovosmetanová
Po vychladnutí můžeme krájet.
Nejlepší je uleželý, ale to musí tak dlouho vydržet :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé