Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Hrnkový houskový knedlík z MW

0.0
Hrnkový houskový knedlík z MW

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 2 hrnky hrubé mouky, sůl, 2 hrnky mléka, 2 vejce (bílek, žloutek zvlášť), 2 hrnky nakrájené tvrdší housky, máslo na vymazání hrnků, hrubá mouka na vysypání hrnků

Postup přípravy

Pět čtvrtlitrovách rovných hrnků vymažeme máslem a vysypeme moukou. V míse promícháme hrubou mouku, trochu soli, mléko, žloutky a umícháme řídké těsto. Vysypeme nakrájenou housku a z bílků ušleháme tuhý sníh, který potom vmícháme do těsta a pomocí lžíce těsto rozdělíme do hrnků tak, aby sahalo do 2/3.

Hrnky naskládáme do mikrovlnky, kterou nastavíme na nejvyšší výkon a necháme 7-10 min "vlnit" - záleží na velikosti hrnků a výkonu trouby. Špejlí pak vyzkoušíme, zda se těsto nelepí, případně přidáme další minutku navíc.

Lze připravit i v hrnci:
Hrnky naskládáme natěsno do kastrolu, nalijeme okoli nich vroucí vodu (asi do poloviny výšky hrnků), přikryjeme poklicí a vaříme od začátku varu 22 minut. Jeden hrnek vyjmeme, kulatým nožem objedeme stěnu, vyklopíme, rozkrojíme uprostřed nití, zda li není uprostřed syrový. Uvařené knedlíky postupně všechny vyklopíme z hrnků a nakrájíme.

Do těsta můžete přidat nasekanou petrželku anebo i housky před vmícháním do těsta nasucho anebo na másle opéct. Jsou mňamka a z MW je to fakt rychlovka! :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie