Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 41 návštěvníků)

Zapečená Brokolice se sýrovým bešamelem a kuřecím masíčkem

0.0
Zapečená Brokolice se sýrovým bešamelem a kuřecím masíčkem

Potřebné ingredience

Těstoviny (jaké kdo má rád, mi milujeme kolínka), brokolici, kuřecí prsa, máslo, hladkou mouku, mléko, mazlavý sýr (třeba Veselá kráva), smetanu na vaření,trochu oleje a koření - sůl,pepř, směs na čínu, Kari a podravku.

Postup přípravy

Dáme si uvařit těstoviny.Brokolici omyjeme, rozděkáme na růžičky jak kdo chce velké a uvaříme v mírně osolené vodě.Ale nesmíme rozvařit!!!!
Než se nám těstoviny a brokolice uvaří, připravíme si sýrový bešamel.- Uděláme si máslovou jišku (máslo a hladká mouka), kterou osmahneme krátce nesmí být moc tmavá a zalijeme ji mlékem,musíme hodně míchat metlou aby se nám neudělali hrudky,po té přidáme mazlací sýr, vše pozvolna provaříme,dochutíme jemně solí a pepřem a přidáme smetanu. Hotový bešamel necháme vychladnout.
Kuřecí maso řádně omyjeme,nakrájíme na větší kousky a orestujeme v hluboké pánvi krásně do zlatova,pak přidáme trochu soli, směs na čínu a Kari koření,ještě chvilku orestujeme.Na masíčko nalijeme připravený Bešamel a chvilku povaříme.
Mezi tím se nám uvařily těstoviny a brokolice,kterou jsme procedily.
Do zapékací mísy si dáme těstovinky,poklademe brokolici a zalijeme sýrovým bešamelem s kuřecím masíčkem.Dáme do trouby zapéct do zlatova, poté vyndáme a servírujeme.
Je to moc velikánská dobrůtka,místo brokolice můžete dát jakoukoli jinou zeleninku a ty kteří nemají rádi zeleninku, třeba jako můj manžel,tak ty jí tam nemusí mít a je to také lahodné.
Kdo miluje bylinky, může si je také přidat...nic na tom neskazí :o)

uvařené těstovinky i brokolička už v zapékací míse

kuřecí masíčko se už restuje

kořeníčko - sůl, pepř, směs na čínu a Kari koření

připravený bešamel

tady už bešamel s masíčkem

polijeme bešamelem (to první je manžolovo bez brokolice :o) ) a dáme do trouby zapéct

tak a to je moje papání

a to manželovo :o) bez zeleninky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

aredna 4. 1. 2009, 17:58
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)...právě zapékáme a voní to skvěle (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)....za chvilku už se nám budou dělat boule za ušima (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl)....děkujeme za receptík..už máme uloženo (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
adriM 8. 3. 2008, 11:37
Jani tak jsme včera zkoušeli na oběd a kupodivu chutnalo i manželovi, který je asi tak stejně vybíravý jako ten váš :-@ Ale brokolici snesl, jinou už by ale nezvládl ;-) Budu dělat určitě ještě, jen možná pro jiné maminky by bylo dobré napsat kolik sýru tam dáváte, kolik mléka, já dělala od oka, ale zdařilo se (Y) :-) (Y)
skotka 10. 3. 2008, 9:00
@adriM děkuji.... jo taky jsem si to říkala že by tam mohla být gramáž... ale já to dělám od oka a když to dělám vždy tak nějak zapomenu to změřit.... sna jednou ;-), ale jsem ráda že chutnalo (L) (F)
monicka 13. 2. 2008, 12:30
výborný recept,doporučuji.ja jsem ještě při restování přidal cibulku.
skotka 20. 2. 2008, 19:03
@monicka to je taky dobrý,a le můj manža by mě asi zabil ;-) nemá totiž rád cibuli +o( ;-)
majdulka 28. 1. 2008, 19:51
Vynikající receptík,včera jsem dělala a je to opravdu výborné! (Y)
skotka 29. 1. 2008, 20:39
@majdulka děkuji nemá chybu U nás v rodině ho milují všichni a to i ty nejmenší (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie