(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Zapečené hovězí nudličky
Potřebné ingredience
500 g hovězí roštěné, 200 g libovější anglické slaniny, 6 větších žampionů, 6 větších brambor, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 dcl bílého vína, 1 kelímek 31% smetany, pár lístků tymiánu, sůl, barevný pepř, olivový olej
Postup přípravy
Na trošce olivového oleje opečeme proužky cibule, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a roštěnou, nakrájenou na nudličky a zprudka opékáme.
Když se maso zatáhne, osolíme jej a opepříme, přisypeme tymián, čtvrtky žampionů, plátky česneku a asi 3 minutky restujeme.
Přidáme hořčici, zalijeme bílým vínem, přiklopíme poklicí a dusíme zhruba 20 minut.
Když je maso poloměkké a zredukuje se nám šťáva na minimum, vmícháme smetanu.
Brambory oloupeme a nakrájíme je na asi 0,5 cm silné plátky. Polovinou z množství brambor vyložíme dno zapékací nádoby a mírně je osolíme.
Z již hotové omáčky vybereme maso a žampiony a brambory tím poklademe. Zakryjeme druhou polovinou brambor a opět mírně osolíme. Polijeme zbytkem omáčky a po dobu asi 30 minut zapékáme v troubě na 200 stupňů do zlatova.
Když se maso zatáhne, osolíme jej a opepříme, přisypeme tymián, čtvrtky žampionů, plátky česneku a asi 3 minutky restujeme.
Přidáme hořčici, zalijeme bílým vínem, přiklopíme poklicí a dusíme zhruba 20 minut.
Když je maso poloměkké a zredukuje se nám šťáva na minimum, vmícháme smetanu.
Brambory oloupeme a nakrájíme je na asi 0,5 cm silné plátky. Polovinou z množství brambor vyložíme dno zapékací nádoby a mírně je osolíme.
Z již hotové omáčky vybereme maso a žampiony a brambory tím poklademe. Zakryjeme druhou polovinou brambor a opět mírně osolíme. Polijeme zbytkem omáčky a po dobu asi 30 minut zapékáme v troubě na 200 stupňů do zlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé