Vánoční nekynutá štola
Potřebné ingredience
1 hrnek moučkového cukru 3 celá vejce 20 dkg rostlinného tuku (HERA apod.) 1 sáček vanilínového cukru 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek mléka 1 kypřící prášek do pečiva trochu rumu 10 dkg nasekaných pistáciových oříšků 10 dkg kandovaného ovoce 5 dkg rozinek
Postup přípravy
Cukr, vanilínový cukr, tuk, rum a žloutky utřeme do pěny, mouku smícháme s kypřícím práškem a pomalu vmícháme do směsi ze žloutků, tuku a cukru. Bílky si ušleháme do pěny a velmi lehce vmícháme do těsta. Ředíme mlékem, tak aby vzniklo ne příliš husté těsto. Nakonec vmícháme oříšky, ovoce a rozinky.
Vlijeme do formy biskupského chlebíček a pečeme cca 30 – 40 minut, až se těsto na špejli nelepí.
Vlijeme do formy biskupského chlebíček a pečeme cca 30 – 40 minut, až se těsto na špejli nelepí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé