Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Pangasius s přelivem a kuskusem - inspirace z restaurace

0.0
Pangasius s přelivem a kuskusem - inspirace z restaurace

Potřebné ingredience

Insirovala jsem se z restaurace: pangasius dle stravníků, sůl, citr. šťáva, koření na ryby, olivový olej « přeliv: bešamel - asi 100g másla /NE různé tuky a oleje/, hladká mouka, mléko dle potřeby, špetka muškátového ořechu, 1 zarovnaná čajová lžička vegety, asi 1/2 lžičky citr.kůry, štáva z citronu, špetka kari koření, dle chuti cukr « kuskus, mrkev, hrášek, olivový olej

Postup přípravy

Rybu osušíte, osolíte a pokapete citr. šťávou. Pak posypete kořením na ryby. Na teplou pánev /nejlíp nepřilnavý povrch/ dejte pár kapek olivového oleje. Na oleji osmažte rybu. Dejte na talíř a na teplé místo.

Přeliv: Uvaříte bešamel /máslo, mouka, mléko, muškátový oříšek/, postupne přidáváte vegetu, citr. kůru, šťávu z citronu, kari a dle chuti cukr.

Kuskus: kuskus vložte do mísy a zalijte vařící vodou /poměr 1:2/, přikryjte a nechte 5 minut odpočinout.
Mrkev a hrášek si předem uvařte do poloměkka. Na pánvi rozpalte olivový olej a chvíli osmažte zeleninu, pak přidejte kuskus a dobře promíchejte.
Místo mrkve a hrášku si můžete dát i jinou zeleninu.
Pangasiuse můžete nahradit lososem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mimicek 1. 6. 2012, 14:22
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie