Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

špaldovo-žitné celozrné bochánky-se semínky a smaženou cibulkou

0.0
špaldovo-žitné celozrné bochánky-se semínky a smaženou cibulkou

Potřebné ingredience

max.3dl vody + špaldová chlebová mouka-280g asi,+žitná celozrná mouka-120g asi-ČJ suš.droždí a PL sušenýkvásek,sůl a špetka cukru.jádělám z kvásku domácího,pokud nemáte-tohle je taky výborné řešení.+různá semínka(dýně,slunečnice.len,sezam)hrubá sůl,může býti kmín.sušená smaž.cibulka.

Postup přípravy

těsto uhněteme(cibulku i semínka můžete dát i dovnitř)-já ručním hnětačem-můžete v pekárně,nechat kynout,potom vyrobit bochánky+posypat,chvíli nechat kynout na plechu-péct necelou hodinku)jak kdy,prostě,až zhnědnou) při asi 200st.

dnes kynulo 2 hodinky-je zima:-)))

posypat tím,nač máte chutě a šup ještě chvíli kynout do trouby

recept na výbornou domácí játrovku vložím taky....................příště:-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hanulka2 16. 5. 2012, 23:12
Moniko, vypadají dobře. Kolik dáváte žitného kvásku? Mám kvásek v lednici, mouky ve špajzu, tak bych se do nich pustila :o) Jak dlouho necháváte kynout? vše najednou zpracujete a jen nacháte nakynout?
zelenoockam 19. 5. 2012, 21:10
@Hanulka2 nemám zváženo-já dělám vše doma od oka,jen když se hecnu,vložím do receptů a vážím-dávám tak tady na to množství 4-6 lžic polévkových a vše dokupy pak zamíchám,kyne taky jak kdy-dneska jsem to dala ven-bylo teplo,měla jsem pohankovo-špaldové a byly tak ta hodinku nakynuté,mám takový škopíšček a vždycky se mi udělá čepice-to vidím a jdu péct ,-) ,-)chystám se vložit právě ty recepty s poměrama-váhou všeho do receptů-ale musím se donutit zvážit to vše 8-| 8-| 8-|

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie