(recept
si oblíbilo 52 návštěvníků)
ANGLICKÉ ČOKOLÁDOVO-KARAMELOVÉ ŘEZY (HŘÍŠNĚ DOBRÉ :))
Potřebné ingredience
NA ČOKOLÁDOVÝ ZÁKLAD- 200g másla, 50g kakaa, 300G moučkového cukru, 2 vejce, 225 g hladké mouky KARAMELOVÝ STŘED- 125 g másla, 1x397g konzervy salka, 2 kávovové lžičky javorového syrupu, nebo medu, 75 g krupicového cukru, 125 g opečených a rozpůlených vlašských ořechů(nemusí být) ČOKOLÁDOVÝ POTAH- 200 g tmavé čokolády rozlámané na kusy, 1 kávová lžičky slunečnicového oleje
Postup přípravy
1 . Předehřejte troubu na 160 C, vymažte a vysypte pekáč hrubou moukou, o rozměrech 20x 30 cm.
2. Připravte si čokoládový základ- na středním ohni rozpusťe máslo, vsypte kakao a cukr, míchejte dokuď se hmota nespojí.
3. Hmotu odstavte ze sporáku, smíchejte s vejci a moukou. Mixujte dokud hmota nebude jemná.
4. Hmotu rozprostřete na připravený pekáč a pečte cca 20 minut.
5. Po upečení základ nechte vychladnout a připravte si karamelovou vrstvu.
6. Na středním ohni rozpusťte máslo, salko a javorový syrup (med). Po rozpuštění snižte oheň na miminum a ponechte vřít 12-15 minut, dokud hmota nemá karamelovou barvu ( dávejte si pozor, aby jste to nepřipálili)
7. Odstraňte z ohně a smíchejte s ořechy. Rozprostřete na čokoládový základ.
8. Rozlámanou čokoládu vložte do hrníčku. Hrníček dejte do hrnce, který je do poloviny naplněn vodou. Na ohni rozpusťte čokoládu, poté přidejte olej a polejte karamelovou vrstvu, která mezitím vychladla.
9. Po vychladnutí celého moučníku můžete krájet na kousky (30 kousků). V uzavřené nádobě můžete uchovávat až jeden týden.
Přeji krásné mlsání :)
2. Připravte si čokoládový základ- na středním ohni rozpusťe máslo, vsypte kakao a cukr, míchejte dokuď se hmota nespojí.
3. Hmotu odstavte ze sporáku, smíchejte s vejci a moukou. Mixujte dokud hmota nebude jemná.
4. Hmotu rozprostřete na připravený pekáč a pečte cca 20 minut.
5. Po upečení základ nechte vychladnout a připravte si karamelovou vrstvu.
6. Na středním ohni rozpusťte máslo, salko a javorový syrup (med). Po rozpuštění snižte oheň na miminum a ponechte vřít 12-15 minut, dokud hmota nemá karamelovou barvu ( dávejte si pozor, aby jste to nepřipálili)
7. Odstraňte z ohně a smíchejte s ořechy. Rozprostřete na čokoládový základ.
8. Rozlámanou čokoládu vložte do hrníčku. Hrníček dejte do hrnce, který je do poloviny naplněn vodou. Na ohni rozpusťte čokoládu, poté přidejte olej a polejte karamelovou vrstvu, která mezitím vychladla.
9. Po vychladnutí celého moučníku můžete krájet na kousky (30 kousků). V uzavřené nádobě můžete uchovávat až jeden týden.
Přeji krásné mlsání :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ajča
(upraveno)
27. 3. 2015, 19:58
Dnes jsem zkoušela a ten čokoládový základ mám jako beton To tak má být, nebo jsem někde udělala chybu?
jusinka
(upraveno)
19. 3. 2015, 20:55
Určitě vyzkouším
P.A.V.L.A
(upraveno)
19. 3. 2013, 19:11
karmala
(upraveno)
19. 3. 2013, 18:39
Tak to musím vyzkoušet
Jolana Borska
(upraveno)
19. 3. 2013, 18:33
Jdu na to
Lyšákyně
(upraveno)
23. 3. 2013, 12:12
@Jolana Borska
Jolano, vyzkoušejte a dejte vědět
Kacur
(upraveno)
28. 9. 2012, 13:48
Luci, ještě se zeptám: těch 75g cukru dáváte dohromady s máslem, salkem a medem? Nebo uděláte z něj karamel a přidáte máslo, salko, med? Děkuji Katka
Lyšákyně
(upraveno)
28. 9. 2012, 19:57
@Kacur
Katko, smíchejte vše dohromady, hmota pomalu na ohni začne karamelizovat a hnědnout Ať se povede L.
Bylinka1
(upraveno)
9. 9. 2012, 13:12
jarnickova
(upraveno)
9. 9. 2012, 12:50
vyzkoušela jsem bez ořechů a s kupovaným zkaramelizovaným salkem a supr, mě osobně dostala ta čokobuchta ... díky
Lyšákyně
(upraveno)
10. 9. 2012, 21:54
@jarnickova
Lenko. děkuji nesmíme myslet na ty kalorie okolo
veronicka121
(upraveno)
22. 8. 2012, 7:55
Lucie,tak jsem pekla anglické a měli obrovskej úspěch ,už je mám v oblíbených.díky za recept
xvendik
(upraveno)
29. 5. 2012, 0:16
Kacur
(upraveno)
24. 5. 2012, 15:30
To musím vyzkoušet!!!! Když mají v Lidlu anglické týdny, tak si kupuji ty karamelové sušenky - řekla bych hóooodně podobné tomu, co vidím u Vás na fotce. Takže moc děkuji za recept
Lyšákyně
(upraveno)
24. 5. 2012, 18:13
@Kacur
Katko,vim,ktere mate na mysli myslim, ze domaci jsou lepsi. Je to originalni recept na caramel-chocolate bars, ke kteremu jsem prisla v Londyne...tak se omlouvam za zpusob prelozeni
marcelau
(upraveno)
24. 5. 2012, 14:27
náááádhera
Lyšákyně
(upraveno)
24. 5. 2012, 14:57
@marcelau
Děkuji Marcelko