Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Cikánská houbová omáčka

0.0
Cikánská houbová omáčka

Potřebné ingredience

2kg hub, 1kg zelených paprik, 3/4kg cibule, 1/4l oleje, 1/4l octa, 20dkg cukru, 3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžička mletého nového koření, 60dkg kečupu

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou papriku, zalijeme octem (podle potřeby trošičku podlijeme vodou, ale nemusí být, papriky většinou pustí šťávu) a necháme přejít varem. Do tohoto základu přidáme předem zvlášť povařené a přes cedník propláchnuté houby, vmícháme všechno koření a kečup. Plníme do sklenic které sterilujeme asi 40min. při teplotě 90C
Nebo když máme řídký kečup svaříme proužky paprik zvlášť, scedíme, hodíme na cibuli a smícháme se vším ostatním.

Je to výborná věc jako příloha místo klasické čalamády, máme rádi k masu při letním grilování nebo lze i ohřát jako omáčku na špagety nebo použít do guláše.

na oleji osmahneme do sklovata cibuli

přihodíme pokrájené papriky, ocet a necháme pár minut podusit

potom přidáme koření

kečup

předem připravené houby

důkladně promícháme, naplníme skleničky a dáme sterilovat

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sebislleshi 24. 2. 2022, 23:54
chálečka docela (Y) :-) :-D (H) ,-) :-$ [A] :-p (F) |:o) (K) (L) *-) (clamp) (N) :-o :-( :-( 8o| :-S :-@ (6) :^) |-) +o( (zip) :´( 8-| :-| (tudledudle) (C) (D) (^) (*) (G) (pl) (B) (P) (I) (X) (Z) (wash) (child1) (child2) (child3) (child4) (child5) (child6) (child7) (child8) (child9) (child10) (child11) (child12) (flower) (hello) (zajic) (pack) (drink) (dance) (candle) (cinky) (balicek) (smich) (mamca) (jidlo) (pst) (comp) (box) (dest) (zima) (koule) (plavec) (lyzar) (cigo) (palice) (pirko) (pirko) (facky) (nejdeto) (nejdeto) (skolak) (pusa) (chripka) (leto) (kytara) (noc) (podzim) (jablka) (destnik) (pes) (kocka) (hotdog) (hadka) (jazyk) (radost) (svatba) (sampus) (zurim) (objimam)
Leilinka 3. 10. 2007, 18:24
(Y) urcite udelam,boze to je poctenicko. ^o)To bude namka :-PDiky za receptik (L)
haninka74 30. 9. 2007, 17:39
Jen mi chybí ve vašem receptu přesné množství vody ,dělala jsem a mám ji řidší ,ale pod maso bude fajn . :-)Hanka
Dakota (upraveno) 6. 10. 2007, 16:23
@haninka74 Omlouvám se, už to opravuju *-) té vody podlívám jen maloučko, původně byl v receptu jen olej a ocet, ale to se mi rádo připalovalo :-P takže fakt jen trochu vody tak jen max. decku (D)nebo lze papriky svařit zvlášť ale je to zas pracnější a našpiní se víc nádobí :-$
hheellaa 3. 8. 2006, 13:23
Tohle miluju :-P Dost často přidávám pod maso na guláš, ono se to skoro rozvaří, ale chuť omajdy je pak úžasná (Y)
Dakota 7. 8. 2006, 13:42
@hheellaa Tak to mě ještě nikdy nenapadlo, dík za typ, až budu vařit guláš, určitě vyzkouším, jestli mi už všechny zásoby nezlikvidoval manža při letním grilování k masu :^)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie