Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Švédské vánoční perníčky Pepparkakor

0.0
Švédské vánoční perníčky Pepparkakor

Potřebné ingredience

1,5 kg hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 3 dcl medu 4 dcl třtinového cukru 1 ½ lžičky zázvoru, 1 ½ lžičky skořice , 1 lžička mletého hřebíčku 350 g másla 3 dl smetany ke šlehání

Postup přípravy

V míse smícháme med, cukr, koření (perníkové či vlastní umletou směs), po částech přidáváme šlehačku. Prášek do pečiva smícháme s cca 1,2 kg mouky (zbytek mouky ponecháme stranou), smísíme vše dohromady a vypracujeme těsto. Těsto přikryjeme a necháme přes noc odpočívat v ledničce.
Druhý den přidáme k odpočatému těstu zbytek mouky (cca 300g) a důkladně propracujeme.
Těsto musí být tuhé, aby se s ním dobře pracovalo. Pokud se Vám těsto lepí, posypte pracovní plochu, těsto i váleček malým množstvím hladké mouky.
Vyválíme do tenka a můžeme začít vykrajovat.
Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě při teplotě cca 180°C cca 5-7 minut, perníčky jsou po vytažení z trouby měkké a nadýchané, po zchládnutí ale získají požadovanou tvrdost a konzistenci.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie