(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
♣♣♣♣♣ Řízky naruby ♣♣♣♣♣
Potřebné ingredience
4-6 plátků masa,klidně víc,sůl,strouhanku,olej,vodu - 250 ml,1x-masox,vajíčko,máslo.
Postup přípravy
Maso naklepeme a zlehka osolíme,obalíme ve strouhance a namočíme z obou stran v rozšlehaným vajíčku .Na pánvičce s olejem osmažíme z obou stran a vložíme po usmažení do pekáčku,a zalijeme připravenou zálivkou z 250 ml vroucí vody,jedné kostičky bujonu a 2 lžíce másla. Pečeme v elektrické troubě 60 minut na 180°C . Nepřikrýváme pekáč víkem. Takto udělané řízky nemají chybu,nic lepšího jsem v životě nejedla. Podáváme např. s hranolky,bramborem,bramborovou kaší a pod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
inaina
(upraveno)
29. 12. 2012, 18:32
Taky dělám
Side
(upraveno)
29. 12. 2012, 17:24
Zdravím Ivo, zkusím ty Vaše, s bujónem jsem je ještě nedělala...........já je dělám taky a často a jsou luxusní, ale dělám pouze hovězí ( ideál roštěnka, ale jsou super i ze zadního - zkoušela jsem ty moje z vepřové pečeně a není to ono) a postup úplně stejný, jen je v pekáči zalévám zálivkou a to : já to dělám od oka, ale do hnku dám cca 2 dcl vody, 1 dcl oleje, 2 PL hořčice, 3 PL kečupu, worčestr ...... když je chuť na ostré, tak nadrobno nakrájenou feferonku, česnek, ale nemusí být...............pořádně promíchat a zalejt řízky.......nechat péct stejně, jako ty Vaše..........měkoučký, parádní, pikantní - zkuste
žingi
(upraveno)
23. 12. 2012, 20:37
taky je mám nejraději http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=95521&user=34593
100ml
(upraveno)
23. 12. 2012, 20:35
Ivo taky už jiny nedelam jsou vynikajici,jestli je to kyta,kotleta nebo krkovice