(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Koprová omáčka s vařeným bramborem a vajíčkem
Potřebné ingredience
3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 750 ml vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, špetka soli, 1 polévková lžíce octa, 3 lžíce cukru, kopr
Postup přípravy
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a metličkou vyšleháme tak, aby v základu nebyly hrudky. Vaříme na mírném ohni asi půl hodiny. Poté do omáčky přidáme sůl, cukr a ocet a přes sítko omáčku přelijeme do jiného hrnce, abysme ji neměli hrudkovatou a prohřejeme
Po přelití do omáčky přilijeme smetanu (POKOJOVÉ TEPLOTY) a přidáme kopr.
Kopr používáme buď čerstvý a nebo sterilovaný, ale pokud bude sterilovaný, je lepší ho propláchnout vodou, aby se omáčka nesrazila.
Omáčku dochutíme dle vlastní chuti a zahustíme dle potřeby.
Podáváme s vařeným vejcem a s bramborama vařenýma ve slupce
Po přelití do omáčky přilijeme smetanu (POKOJOVÉ TEPLOTY) a přidáme kopr.
Kopr používáme buď čerstvý a nebo sterilovaný, ale pokud bude sterilovaný, je lepší ho propláchnout vodou, aby se omáčka nesrazila.
Omáčku dochutíme dle vlastní chuti a zahustíme dle potřeby.
Podáváme s vařeným vejcem a s bramborama vařenýma ve slupce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
15. 12. 2013, 18:02
Michaela73
(upraveno)
7. 7. 2013, 10:41
Dělám stejně, ale místo vývaru dám mléko. Vznikne bešamel....myslím, že koprovka má být z bešamelu To není výtka k receptu, jen poznámka. Vůbec nepochybuji, že i tahle s vývarem je dobrá.
chucky 1111
(upraveno)
7. 7. 2013, 7:55
Jdu na tu vaší
hopici
(upraveno)
13. 6. 2013, 17:02
Chválím! Recept mne zaujal fotografíí, které je dost důležitá. Ozkoušela jsem a je lepší než ta moje, takže
pytrisek2
(upraveno)
6. 7. 2013, 20:13
@hopici
Děkuju, jsem ráda, že chutnalo
canulka
(upraveno)
2. 6. 2013, 10:57
výýýýbornáá