Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Koprová omáčka s vařeným bramborem a vajíčkem

0.0
Koprová omáčka s vařeným bramborem a vajíčkem

Potřebné ingredience

3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 750 ml vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, špetka soli, 1 polévková lžíce octa, 3 lžíce cukru, kopr

Postup přípravy

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a metličkou vyšleháme tak, aby v základu nebyly hrudky. Vaříme na mírném ohni asi půl hodiny. Poté do omáčky přidáme sůl, cukr a ocet a přes sítko omáčku přelijeme do jiného hrnce, abysme ji neměli hrudkovatou a prohřejeme
Po přelití do omáčky přilijeme smetanu (POKOJOVÉ TEPLOTY) a přidáme kopr.
Kopr používáme buď čerstvý a nebo sterilovaný, ale pokud bude sterilovaný, je lepší ho propláchnout vodou, aby se omáčka nesrazila.
Omáčku dochutíme dle vlastní chuti a zahustíme dle potřeby.
Podáváme s vařeným vejcem a s bramborama vařenýma ve slupce

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 15. 12. 2013, 18:02
(hello)
Michaela73 7. 7. 2013, 10:41
Dělám stejně, ale místo vývaru dám mléko. Vznikne bešamel....myslím, že koprovka má být z bešamelu (F) To není výtka k receptu, jen poznámka. Vůbec nepochybuji, že i tahle s vývarem je dobrá.
chucky 1111 7. 7. 2013, 7:55
Jdu na tu vaší :-)
hopici 13. 6. 2013, 17:02
Chválím! Recept mne zaujal fotografíí, které je dost důležitá. Ozkoušela jsem a je lepší než ta moje, takže (Y) |:o)
pytrisek2 6. 7. 2013, 20:13
@hopici Děkuju, jsem ráda, že chutnalo :-)
canulka 2. 6. 2013, 10:57
výýýýbornáá (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie