Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Hlucké vdolečky

0.0
Hlucké vdolečky

Potřebné ingredience

Hlucké vdolečky (rozpis na cca 150 vdolečků) 1 kg hladké mouky 45 dkg másla 40 dkg cukru moučky 5 žloutků 2 celá vejce 8 dkg kvasnic 1/4 l mléka kůra z 1 citronu 1 lžička soli 1 kg tvarohu 15 dkg cukru krupice 1 vanilkový cukr 5 dkg rozinek 1/2 hrnku švestkových povidel 35 dkg polohrubé mouky

Postup přípravy

Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Zatím utřeme 4 žloutky s 20 dkg másla, pak vmícháme 15 dkg cukru moučky. Přidáme směs do kvásku a postupně přimícháme sůl, mléko, nastrouhanou citronovou kúru a 1 celé vejce. Potom začneme postupně přidávat mouku. Vymícháme vláčné těsto a dáme kynout na teplé místo.



Mezitím připravíme tvarohovou náplň z tvarohu, cukru krupice, vanilkového cukru, zbylého žloutku a rozinek.



Nachystáme si také posypku z polohrubé mouky, 1 kg cukru moučky a 1 kg másla. Dáme ji do chladu.



Vykynuté těsto vyklopíme na vál a odkrajujeme z něj kousky, z nichž tvarujeme placičky něco přes centimetr silné. Naplníme tvarohovou nádivkou a důkladně uzavřeme. Spojem dolů klademe na vymazaný plech. Uděláme do každého koláčku shora důlek, potřeme jej rozšlehaným vejcem.



Do důlku dáme trochu povidel a navrch přidáme posypku. Troubu rozehřejeme na 190 stupňů a vdolečky v ní pečeme, dokud nezezlátnou, tedy necelých dvacet minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 8. 3. 2013, 16:18
:-$nějak se nemůžu dopočítat kolik tam příjde toho másla a na posýpku celé kilo?To se mi zdá moc,no asi špatně rozumím *-) :^)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie