Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Vynikající "Würzfleisch"

0.0
Vynikající "Würzfleisch"

Potřebné ingredience

400 g telecí kýty, 250 g čerstvých žampionů, 1 šlehačka, eidam ke strouhání, toastový chleba, citrónová šťáva, hladká mouka, olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Telecí maso omyjeme a dáme vařit s kořenovou zeleninou a novým kořením (s použitím tlakového hrnce je příprava rychlejší), po uvaření maso vytáhneme a necháme vychladnout, následně ho nakrájíme na malé kostičky. Vývar přecedíme. Žampiony důkladně očistíme a nakrájíme na menší kousky. Z mouky a oleje zhotovíme jíšku, kterou zalijeme vývarem z uvařeného masa a důkladně provaříme. Do vzniklé omáčky, která by neměla být ani příliš řídká ani moc hustá vložíme žampiony a krátce povaříme. Ke směsi přidáme maso a vlijeme šlehačku. Dochutíme solí a citrónovou šťávou. Do malých ohnivzdorných misek dáme připravenou směs, kterou zasypeme nastrouhaným eidamem a zapečeme v troubě při 230 stupních, horní gril. Podáváme s křupavým toastovým chlebem. Z výsledku budete velmi překvapeni, je to vážně delikatesa!!

Potřebné suroviny...

Uvařené telecí maso nakrájíme na kostičky....POZOR!! V případě, že se rozhodnete použít jiné maso, drůbeží nebo vepřové, zcela se tím změní chuť!

Z mouky a oleje připravíme jíšku, kterou zalijeme vývarem z masa....

Hotová omáčka, dávejte pozor! nesmí být ani řídká ani hustá...

Směs dáme do ohnivzdorných malých misek a zasypeme strouhaným eidamem...

Hotová delikatesa po zapečení...dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie