Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Houskové knedlíky z mikrovlnky

0.0
Houskové knedlíky z mikrovlnky

Potřebné ingredience

3 vajíčka, žloutky a bílky zvlášt, 3 housky nebo rohlíky, 250g polohrubé mouky (1 a půl čtvrtlitrového hrnku), 400ml mléka (1 a půl hrnku), špetku prášku do pečiva, máslo a strouhanku na vymaštění a vysypání hrnečků, sůl

Postup přípravy

1. Nejprve ušlehejte bílky na sníh. Čtyři čtvrtlirové hrnečky pečlivě vymažte máslem a vysypte strouhankou. Rohlíky nakrájejte na kostičky a vložte do mísy.
2. Osolte rohlíky, přidejte žloutky, mléko a prosátou mouku s kypřicím práškem.Na závěr jemně vmícháme ušlehané bílky. Těsto vlijeme do hrnečků tak, aby sahalo přibližnš do dvou třetin- knedlíky vyběhnou.
3. Vložte do mikrovlné trouby a vařte při výkonu 700W osm až devět minut. Během vaření můžete vpichem špejle vyzkoušet, jestli jsou knedlíky už hotové. Potom je vyklepejte z hrnečků a rozkrájejte pomocí nitě. JSOU VELICE RYCHLÉ A CHUTNÉÉÉÉÉ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

habibi75 20. 1. 2009, 17:07
Tak dnes jsem se pustila do vašeho receptu a musím říct,že jsem byla mile překvapena ,knedlíky jsou opravdu výborný.Končím s vařením knedlíků v hrnci a zůstávám u těch vašich.Díky Simona :-) (Y)
MILU999 12. 6. 2008, 17:22
není mi jasné,jestli mám dát všechny hrnečky do mikrovlnky najednou,nebo po jednom.Poradíte?Moc děkuji.=Milena
Hubass 17. 6. 2008, 9:39
@MILU999 Mileno, myslím že je to jedno jestli se vám tam vejdou tak proč ne, já tam měla tři (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie