Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Juhoslovanské řezy

0.0
Juhoslovanské řezy

Potřebné ingredience

1 balíček listového těsta (nebo domácí),5 vajec,180 g práškový cukr,4 PL polohrubé mouky,80 g mletých ořechů (já neměla,tak jsem dala mandle,ale pokud dáte ořechy tak to piškotové těsto je tmavší a vypadá to na oko lépe),prášek do pečiva. Krém:0,5l mléka,6 PL hl.mouky,150 g cukru,vanilkový cukr,250 g másla a 5 PL rumu.

Postup přípravy

Listové těsto si rozdělíme na dva stejné části,rozválíme do rozměru plechu a upečeme při cca 225C do zlata.Piškot klasika,rozdělit vejce a vyšlehat žloutky s cukrem,pak přidat mouku s práškem do pečiva,ořechy a nakonec vyšlehané bílka.Těsto rozetřít na vymazaný a vysypaný plech (nebo na pečící papír) a upéct při cca 250C.Po vytažení z trouby piškot s nožem oddělit od plechu a pokud to máte na papíru,tak pomalu papír oddělit aby se pak mohl přenést na plát listového těsta potřeného krémem.
Krém:do mléka dáme mouku a cukr,metličkou pořádně rozmícháme a za stálého míchaní uvaříme kaši.Do vychladlé kaše zašleháme máslo a nakonec rum.
První plát upečeného listového těsta natřeme půlkou krému a přikryjeme upečeným piškotovým těstem a na to dáme druhou půlky krému a přikryjeme druhým plátem listového těsta a pocukrujeme.
Skladujeme v lednici,nejlépe upéct odpoledne a ať se přes noc uleží a druhy den si řezy nakrájíme třeba ku kafíčku.
Listové těsto si můžete připravit vlastní nebo já jsem dělala podle receptu p.Michala A. ID26487.
Recept je jednoduchý jak na přípravu tak na suroviny,ale výsledek je výborný.Peču na klasický plech a listové těsto dělám na nízký plech a peču ho na druhé straně toho plechu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie