**Jednoduchý ořechodý dort s pudinkovým krémem**průměr formy 23cm**S podrobným fotopostupem**
Potřebné ingredience
Piškot: *5ks větších vajec* *špetka soli* *120g jemného krystal cukru* *100g polohr.mouky* + trochu na vysypání formy* *80g mletých ořechů* *lžičku kypřícího prášku* *lžíce oleje* Krém: *1 balení vanilkového pudinku* *2 lžíce cukru* *300ml mléka* *200g změklého másla pokojové teploty* *80g moučkového cukru* /podle chuti můžeme dosladit/ *lžíce rumu* Na zdobení: *půlky lískových,nebo vlašských ořechů* *rum* *marmeláda - nejlépe domácí rybízová*
Postup přípravy
Krém:
Pudink uvaříme běžným způsobem, s přidáním 2 lžic cukru, jen v menším množství mléka,až je hustý. Pozor! Nevařit déle,jak 2min.,jinak zřídne. Necháme přikryté celofánem vychladnout (aby se netvořil škraloup). Vyšleháme si máslo s práškovým cukrem a po lžících přidáváme k pudinku, mícháme do hladkého krému. Ještě vmícháme lžíci rumu. Máslo a pudink musí mít stejnou teplotu,aby se máslo nesrazilo. V případě potřeby krém dosladíme. Necháme vychladit v lednici.
Dokončení dortu:
Korpus rozkrojíme na tři části. Každou část pokapeme rumem, potřeme marmeládou a krémem. Poslední vrchní část korpusu můžeme v případě,že se při pečení lehce vyboulí jako poslední část dortu otočit. Případné nesrovnalosti na dortě v bocích dorovnáme krémem. Celý dort potřeme krémem a nakonec zdobíme oříšky. Dáme do lednice vychladit a uležet - nejlépe do druhého dne.
**Formu si na bocích vysypu moukou a do středu vložím papír na pečení**
**Těsto ve formě před vložením do trouby**
**Upečený korpus**
**Rozřežu si korpus na tři části**
**Pokapu rumem, natřu marmeládou a krémem......vše opakuji až do třetí části korpusu**
:-)
**Pomažeme krémem**
**A můžeme libovolně a jednoduše nazdobit.............třeba posypat oříšky**
:-)
**Na řezu**
:-)
**A nebo můžeme zdobit takto**
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé