(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
ořechový věnec neboli Estonský kringel

Potřebné ingredience
Ingredience těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 600 g hladké mouky, 40 g čerstvého droždí
náplň: cca100 g cukru krupice,rozemleté ořechy ( jedno jaké cca 3 hrnky, skořice dle chuti, vanilkový cukr, 3 lžíce medu, kůra a šťáva z jednoho citronu
.
Postup přípravy
Postup: Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout.Z této várky je možno udělat jen jeden, ale lepší jsou dva věnce, pro lepší manipulaci:) Těsto rozválíme něco mezi půl a 1 cm, potřeme po celé ploše rozehřátým máslem a poklademe ořechovou náplní, taky rozetřeme. Potom obdélník srolujeme jako roládu.Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromady. Z pletence zformujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení. Fotografie postupu na http://www.mamincinyrecepty.cz/mazance-zaviny-buchty/estonsky-kringel\
Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut. chvilku před dopečením potřeme cukrovou polevou ( 150 cukr moučka, 2 lžíce horké vody, trochu citr.šťávy- utřít). Kdo má rád přidá polevu ještě jednou po vyndání z trouby. Věnec je potom vláčnější U nás tak vydržel jedno odpoledne:)
přeji dobrou chuť
Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut. chvilku před dopečením potřeme cukrovou polevou ( 150 cukr moučka, 2 lžíce horké vody, trochu citr.šťávy- utřít). Kdo má rád přidá polevu ještě jednou po vyndání z trouby. Věnec je potom vláčnější U nás tak vydržel jedno odpoledne:)
přeji dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
4. 7. 2013, 14:08
Když pominu, že Kringel je v receptech asi 100x, nemáte to připálené ?

nahlásit
Monadra
(upraveno)
8. 7. 2013, 11:58
@
Dobrý den, myslím že je v receptech 12x a pokaždé trochu jiný..takže další verze. A jestli není připálený? ano trochu je,ale já s tím problém nemám

nahlásit
chucky 1111
(upraveno)
4. 7. 2013, 13:35
Dneska jsem pekla a ipřestože jsem zapomněla v mirovlnce rozehřáté máslo do těsta a nedala ho tam,je to dobré,měkké,což mi udělalo radost
Dělala jsem skořicový s třtinovým cukrem.



nahlásit
Monadra
(upraveno)
4. 7. 2013, 14:06
@chucky 1111
tuhle variantu jsem taktéž zkoušela, ale ořechy jsou ořechy

nahlásit