Bělohradský řízek
Potřebné ingredience
Vepřovou kýtu
sůl, pepř,
brambory, paprikové lusky
rajčata, cibuli, vegetu, olej
hladká mouka, kmín, česnek
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme.
Vlastně jsme vyrobili přírodní řízek.
Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na plátky o síle asi 1/2cm, cibuli a rajčata nakrájíme
Na kolečka, papriku na proužky, česnek na lístečky.
Všechno dáme do pekáče, posypeme vegetou a kmínem , polejeme olejem a promícháme.Trochu podlijeme vodou..Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 50 minut.Potom alobal odstraníme a dopékáme odkryté, aby se směs
trochu opekl. Případně dokořeníme. Podáváme s přírodním řízkem.
Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme.
Vlastně jsme vyrobili přírodní řízek.
Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na plátky o síle asi 1/2cm, cibuli a rajčata nakrájíme
Na kolečka, papriku na proužky, česnek na lístečky.
Všechno dáme do pekáče, posypeme vegetou a kmínem , polejeme olejem a promícháme.Trochu podlijeme vodou..Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 50 minut.Potom alobal odstraníme a dopékáme odkryté, aby se směs
trochu opekl. Případně dokořeníme. Podáváme s přírodním řízkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé