Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept

Bělohradský řízek

0.0
Bělohradský řízek

Potřebné ingredience

Vepřovou kýtu
sůl, pepř,
brambory, paprikové lusky
rajčata, cibuli, vegetu, olej
hladká mouka, kmín, česnek

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme.
Vlastně jsme vyrobili přírodní řízek.
Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na plátky o síle asi 1/2cm, cibuli a rajčata nakrájíme
Na kolečka, papriku na proužky, česnek na lístečky.
Všechno dáme do pekáče, posypeme vegetou a kmínem , polejeme olejem a promícháme.Trochu podlijeme vodou..Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 50 minut.Potom alobal odstraníme a dopékáme odkryté, aby se směs
trochu opekl. Případně dokořeníme. Podáváme s přírodním řízkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie