(recept
si oblíbilo 373 návštěvníků)
Perníčkování-opravdu měkké perníčky
Potřebné ingredience
Těsto:400g hladké mouky, 120g moučk. cukru, 60g hera,160g medu(4 velké lžíce), 1 prášek do perníku, 1 lžička koření do perníku, 2 vejce do těsta + 1 vejce na potření. Poleva:1 bílek, 1 lžíce solamyl, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 150g moučk.cukru
Postup přípravy
Nejprve oddělíme asi 3 lžíce mouky na podsypání a vyvalování těsta, potom všechny suroviny zpracujeme (dělám v robotu)a výsledné těsto necháme přes noc v lednici. Druhý den vyválíme a potřené vajíčkem pečeme na 180´ C do zlatova asi 10min. Třetí den zdobíme polevou.
Poleva: Vše vyšleháme metličkami do pěny, podle potřeby přidáme cukr. Poleva nesmí téct.
Já jsem si letos zdobení užila bez nervů díky nové vychytávce od Tescomy, nastavila jsem průměr 1,5mm.
Tyto perníčky se nemusí péct s předstihem, nepotřebují čas na rozležení.
Poleva: Vše vyšleháme metličkami do pěny, podle potřeby přidáme cukr. Poleva nesmí téct.
Já jsem si letos zdobení užila bez nervů díky nové vychytávce od Tescomy, nastavila jsem průměr 1,5mm.
Tyto perníčky se nemusí péct s předstihem, nepotřebují čas na rozležení.
ještě neozdobené
Zdobička od Tescomy
Velikonoční perníčky 2014
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
citren
(upraveno)
30. 11. 2017, 19:42
DAPED
(upraveno)
29. 11. 2017, 15:29
Nadys
(upraveno)
6. 12. 2015, 16:11
kafisek
(upraveno)
6. 12. 2015, 16:06
Dobrý den, co dělat když se mi těsto lepí? I po vyndání z ledničky po jednom dni Už jsem zoufalá. Moc děkuji
Podpora MMB
(upraveno)
3. 12. 2015, 19:10
Úžasné perníčky, těsto se nám sice trošku lepilo, ale výsledek stojí za to. Perníčky jsou buclaté a nádherně nadýchané, recept určitě ukládám mezi nejoblíbenější
JanaKov2
(upraveno)
2. 12. 2015, 7:54
Zdravím, Markétko, v pátek zaděláme se synem těsto a v sobotu pečeme Děkujeme za recept, zkoušíme poprvé. Pokud se zdaří, zůstaneme u něj
JanaKov2
(upraveno)
3. 12. 2015, 21:11
@JanaKov2
Těsto je v lednici, dost se lepilo a po vložení do sáčku se mi do stran roztékalo. Zazmatkovala jsem a přidala jsem ty 3 oddělané PL hl. mouky zpět. Snad jsem nic nezkazila. těším se na výsledek - syn i já jsme uždibli těsto a je výborné!!!
jarla
(upraveno)
18. 12. 2014, 12:44
EvaPo
(upraveno)
16. 12. 2014, 14:56
Dnes udělám těsto. Tak a zítra pečem. Jsem zvědavá, zda se mi povedou. Dám vědět. Jsem totiž na pečení zcela levá. Ale děti to pořád chctějí. Eva
choma
(upraveno)
7. 12. 2014, 13:18
Super recept, moc děkuju
m.arketa
(upraveno)
6. 12. 2014, 19:45
li21
(upraveno)
3. 12. 2014, 11:02
super recept, u tohoto receptu zůstanu, chválím.
nelly2
(upraveno)
15. 11. 2014, 20:55
Vidim samou chvalu, tak letos delAm vas recept
lalida
(upraveno)
2. 11. 2014, 20:43
Markétko děkuji za úžasný recept, perníčky jsou opravdu výborné a měkké
kroupz
(upraveno)
13. 4. 2014, 14:36
Dnes jsem upekla a jsou super dlouho se nám tak pěkné nepovedly
Vébrofka
(upraveno)
7. 1. 2014, 10:12
Nejlepší perníčky, co jsem kdy pekla. Konečně!!! A že jsem jich vyzkoušela hodně. Děkuji za recept.
evikuk1
(upraveno)
19. 12. 2013, 9:50
http://i.mimibazar.cz/s/bc/5/131209/12/e4508061.jpg Ďakujem za recept
Markisa.z
(upraveno)
19. 12. 2013, 16:10
@evikuk1
Krásná práce!
evikuk1
(upraveno)
20. 12. 2013, 13:35
@Markisa.z
P.A.V.L.A
(upraveno)
9. 12. 2013, 20:20
chucky 1111
(upraveno)
9. 12. 2013, 19:28
Já mám vždy tvrdé,jak děláte silné?děkuji
Markisa.z
(upraveno)
10. 12. 2013, 12:05
@chucky 1111
Po upečení jsou mezi 7mm-1cm. Měkké je mám pořád. Vyvalovala jsem tak na 0,4mm, v troubě vždycky trochu naskočí. Pokud jste je vyválela moc tenké, tak je možné, že jsou tvrdší. Některé hospodyňky zase moc podsypávají při vyvalování a v těstě je pak zbytečně moc mouky a v závěru je těsto určitě tvrdší. Proto si nejprve vždy odděluji mouku na podsypávání z celkového množství (klidně i víc než 3 lžíce), nepřidávám už žádnou další. Snad Vám pomůže i typ s chlebem, nebo jablkem, která je v komentářích. Já ho dávám i ke svým perníčkům těsně před Štědrým dnem, změknou vždy ještě o něco víc.
Mlynice
(upraveno)
9. 12. 2013, 11:43
Markét, to zdobítko od tescomy když naplníte,a začnete zdobit tak druhou rukou musíte tlačit aby to teklo nebo jak to funguje? Vadí mi používat druhou ruku na to mačkání. dík za odpoved. Já jsem si zase vychtala že jsem koupila kdysi hotovou polevu a pak jsem ustřihla dno a naplním to svojí polevou a zdobítko je krásne tenké. vypadá to jako oční mast takže to neče krásne tenké. ale je to palá tubička,tak musím pořád doplnovat a když toho dáte hodne tak to teče drchem. monika
Lucie a Barborka
(upraveno)
9. 12. 2013, 20:08
@Mlynice
Moniko, jak tlačíte tu polevu ven z té kupované tuby, taky jsem to zkoušela, ale bez úspěchu. Je to malé, jak píšete a teklo nám to vrchem ven. díky Lucie
Markisa.z
(upraveno)
9. 12. 2013, 12:22
@Mlynice
Zdobička od Tescomy je vychytaná, nemusíte používat druhou ruku, jen tu, kterou mačkáte. Šroubek nahoře se používá jen kvůli tlaku, když náplně ubývá, tak se trochu utáhne, ale ne moc, protože pak to teče samo. Mně to hned napoprvé šlo moc dobře, princip jsem pochopila rychle a hlavně všechno proběhlo v naprosté čistotě včetně plnění. Takže doporučuju!
littlenail
(upraveno)
19. 12. 2013, 17:39
@Markisa.z
Také jsem si ji letos pořídila , je to skvělej pomocník. Zdobím Královskou glazurou, na 100g stačí 17g vody a je krásná poleva, která se neroztéká a jinak nezlobí. Letos si zdobení poprvé užívám, jo a musela jsem koupit ještě jednu pro děti ....
amboz
(upraveno)
8. 12. 2013, 20:00