(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Slepované kokosky
Potřebné ingredience
Základní recept na kokosky na 1 bílek přijde 4 dkg moučkového cukru a 4 dkg kokosu vyšlehám bílky, zašlehat cukr (normálně v misce, ve vodní lázni ani nad parou ne) a nakonec kokos
Postup přípravy
Základní recept na kokosky
na 1 bílek přijde 4 dkg moučkového cukru a 4 dkg kokosu
vyšlehám bílky, zašlehat cukr a nakonec kokos
Z tohoto poměru jsou kokosky nadýchané, lehoučké, stříkám je pytlíkem na plech,
když chcete pořádně kokosové, stačí přisypat kokos do konzistence,
jakou budete chtít-klidně hodně do husta, ale pak je třeba je dávat na plech lžičkou.
Sušit v troubě na 140 stupňů dokud nezačnou růžovět.
Linecké pod kokosky
Klasika poměr 3:2:1
210dkg hladké mouky
140 dkg tuku-hery, másla, prostě co je po ruce
70 dkg moučkového cukru
1 žloutek
Krém
uvařit čokoládový puding podle návodu na sáčku-na sáčku píšou asi 2 lžíce cukru, dávám cca 5 lžic
nechat vychladnout, potom šlehat šlehačem a zašlehat podle potřeby máslo a vyšlehat,
někdy přisypu ještě trochu kakaa kvůli chuti,
nechat vychladit
krém stříkám normální zdobičkou a marmeládu dávám do mikroteňáku s uřízlou špičkou a pak to jde rychle
A potom už jen slepovat-na linecké nastříkat krém dokola, doprostřed stříknu trochu marmelády a přiklopím kokoskou
Ještě mám takový fígl-takhle udělaný kokosky lupnu do mrazáku na půl hodiny, pěkně ztuhnou , mezitím si připravím čokoládu ve vodní lázni-tabulku hořké čokolády, od oka tuk-klidně 5dkg a 2 lžíce šlehačky (ta být nemusí) a pak jen kokosky kolem dokola polévám čokoládou a je hotovo
Vypadá to složitě, ale není. :-)
na 1 bílek přijde 4 dkg moučkového cukru a 4 dkg kokosu
vyšlehám bílky, zašlehat cukr a nakonec kokos
Z tohoto poměru jsou kokosky nadýchané, lehoučké, stříkám je pytlíkem na plech,
když chcete pořádně kokosové, stačí přisypat kokos do konzistence,
jakou budete chtít-klidně hodně do husta, ale pak je třeba je dávat na plech lžičkou.
Sušit v troubě na 140 stupňů dokud nezačnou růžovět.
Linecké pod kokosky
Klasika poměr 3:2:1
210dkg hladké mouky
140 dkg tuku-hery, másla, prostě co je po ruce
70 dkg moučkového cukru
1 žloutek
Krém
uvařit čokoládový puding podle návodu na sáčku-na sáčku píšou asi 2 lžíce cukru, dávám cca 5 lžic
nechat vychladnout, potom šlehat šlehačem a zašlehat podle potřeby máslo a vyšlehat,
někdy přisypu ještě trochu kakaa kvůli chuti,
nechat vychladit
krém stříkám normální zdobičkou a marmeládu dávám do mikroteňáku s uřízlou špičkou a pak to jde rychle
A potom už jen slepovat-na linecké nastříkat krém dokola, doprostřed stříknu trochu marmelády a přiklopím kokoskou
Ještě mám takový fígl-takhle udělaný kokosky lupnu do mrazáku na půl hodiny, pěkně ztuhnou , mezitím si připravím čokoládu ve vodní lázni-tabulku hořké čokolády, od oka tuk-klidně 5dkg a 2 lžíce šlehačky (ta být nemusí) a pak jen kokosky kolem dokola polévám čokoládou a je hotovo
Vypadá to složitě, ale není. :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé