(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Špenátová žemlovka
Potřebné ingredience
1 balicek mraz.spenatu,4 strouzky cesneku,sul,pepr,mleko,rohliky-veka,3 vejce,eidam /srouhany nebo platky /,maslo
Postup přípravy
Rozehrejeme spenat,pridame trosku mleka,cesnek,sul,pepr,podusime a mirne zahustime.
Vymazeme a vysypeme pekacek / ja pecu v Remosce /..
Rozpul.rohliky nebo nakraj.veku namacime do mleka s rozsleh. osolenymi vejci,pokryjeme cele dno pekacku.
Dame vrstvu mirne vychladleho spenatu,posypeme hodne syrem a zakoncime opet vrstvou namoc.peciva.
Cele zalijeme zbytkem mleka s vejci,posypeme opet syrem,poklademe maslem a prikryte zapeceme-asi tak 1 hodinu,doruzova.....
MOC DOBRE !!!!
Lze jist jen tak nebo treba s platky uzeneho masa/bucku/....
Vymazeme a vysypeme pekacek / ja pecu v Remosce /..
Rozpul.rohliky nebo nakraj.veku namacime do mleka s rozsleh. osolenymi vejci,pokryjeme cele dno pekacku.
Dame vrstvu mirne vychladleho spenatu,posypeme hodne syrem a zakoncime opet vrstvou namoc.peciva.
Cele zalijeme zbytkem mleka s vejci,posypeme opet syrem,poklademe maslem a prikryte zapeceme-asi tak 1 hodinu,doruzova.....
MOC DOBRE !!!!
Lze jist jen tak nebo treba s platky uzeneho masa/bucku/....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lusia32
(upraveno)
16. 4. 2008, 16:17
nevěřila jsem ale nedalo mi to a dnes jsem špenátovku udělala ....jedním slovem LUXUS....jednoduché rychlé a mňamka.. našla jsem v lednici jednu klobásku ..chudinku oschlou tak jsem ji tam šoupla taky .Od té klobásky to chytlo ostřejší nádech.......děkuji za recept .....mimichodem zkusila jsem i tu vaší pomazánku ...také moc dobrá
belezza
(upraveno)
16. 4. 2008, 18:03
@lusia32
Lucinko-ta klobaska-*to je super napad !!!! urcite take vyzkousim,DEKUJI za inspiraci,paaa
1maru
(upraveno)
15. 3. 2008, 16:14
tak jsem "špenátovku" udělala: je moooc dobrá - bezva nápad. Určitě ji budeme péct častěji
belezza
(upraveno)
15. 3. 2008, 18:04
@1maru
Marketko,tesi mne,ze chutnalo je to zase nejaka spenatova zmena,ze??? paaa
1maru
(upraveno)
13. 3. 2008, 19:42
to vypadá zajímavě a jednoduše, tak to snad zvládnu. Díky za inspiraci
Liska107
(upraveno)
13. 3. 2008, 19:34
Jak jste na tento recept přišla?to je tak děsně dobrý a hodně rychlý.Klasickou žemlovku na sladko nemusím,ale tahle je skvělááááá.
belezza
(upraveno)
14. 3. 2008, 7:41
@Liska107
Lidusko-kde jsem recept nasla-to uz opravdu netusim... Mam ho uz dlouho a mate pravdu v tom -je deeesne jednoduchy !!!!! Ja SPENAT navic pripravuji v MIKROVLNCE a to je tim padem jeste rychlejsi.... papapapapa
Liska107
(upraveno)
15. 3. 2008, 16:29
@belezza
Tak já se přiznám,špenát jsem dochutila jen rozmražený,proč ho vařit 2krát,nebo vařit a zapékat,řekla bych ,že na chuti to nic neudělalo...ani nemohlo Ještě dodám,že docela často děláme špenátové lívance se sýrovou omáčkou,taky rychlá večeře.Kdysi to dávali v telce v nějakých receptech,tak čauky
belezza
(upraveno)
15. 3. 2008, 18:03
@Liska107
Lydi,ja ten spenat delam zvlast,protoze ho i mirne zahustim instant.jiskou-aby nebyl tak vodnaty ...ale muzu to zkusit i podle vas,treba to pujde...a ty livanecky-ta neznam....ale urcite jsou VYBORNE