Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 52 návštěvníků)

V Ý T E Č N Ý chleba ze zakysané smetany

0.0
V Ý T E Č N Ý  chleba ze zakysané smetany

Potřebné ingredience

350g hladké mouky, 150g žitné mouky, 1/2 kostky kvasnic, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1 lžíce octa, 1 lžička třtinového cukru, 200-220ml vlažné vody - bochník by se neměl po vypracování roztékat a měl by držet tvar, proto je množství vody individuální a šetřete, 50g zakysané smetany a semínky dle nálady a chuti - dala jsem tentokrát dýňová, můžete lněná, slunečnicová atp.

Postup přípravy

Recept mám od kamarádky.
Kvásek vzejít nenechávám a rovnou vše míchám ručně jak mi přijde pod ruku - domácí pekárnu nevlastním. Vypracuji v míse hladké těsto, pomoučím a nechám kynout 2 hodiny. Poté si troubu rozpeču na 230st., mezitím si bochník přesunu do zapékací mísy, která má víko či poklici vhodnou do trouby. Mísu vyložím peč.papírem a vložím vytvarovaný bochník, jak máte rádi, opět maličko pomoučím a nechám ještě dokynout než se rozpeče trouba na požad.teplotu. Poté mísu přikryju pokličkou a vložím do trouby. Takto peču 30 minut. Po této době sundám víko a na dno trouby přidám kastrolek s vodou, takto peču ještě asi 15 minut někdy i 20 - máme radši vypečenou kůrku. POté je hotovo. CHleba je třeba přendat hned na mřížku, aby se zespod nezapařil. Nechat ZCELA vychladnout, než zakrojíte. Je to můj nejoblíbenější chleba - nepočítám kváskové - to je jiná třída :-) Dobrou chuť.

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

seligoska 27. 6. 2015, 10:23
opravdu výborný recept, chlebík je vynikající - vyzkoušeno (Y)
Vera N 24. 2. 2014, 11:42
Odpoledne určitě vyzkuším. (Y)
pitruska82 24. 2. 2014, 14:56
@Vera N dejte vědět, jak jste dopadla |:o) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie