Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Francouzská bageta

0.0
Francouzská bageta

Potřebné ingredience

- 1,5 lžíce medu (můžeme nahradit cukrem) - 1,5 lžičky soli - 1/2 kostky droždí - 1,5 lžičky cukru  - 800 g hladké mouky - 450 ml mléka

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto smícháme, až je těsto vláčné a nebude se lepit.
(ve vlažném mléku rozpustíme cukr, droždí, sůl a smícháme s moukou)
Místo mléka můžeme dát vlažnou vodu.
Těsto necháme 10 minut odpočinout.

Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly.
Ty vyválíme v dlouhé bagety.
Bagety dáme na plech vyložený pečícím papírem, jemně je nařízneme a necháme asi 45 minut kynout.

Troubu předehřejeme na 180 °C a vložíme do ní na dno pekáček s vodou.

Vykynuté bagety dáme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova.

Pekáček s vodou necháme v troubě.
Upečené bagety vyndáme z trouby, potřeme vlažnou vodou a necháme na mřížce vychladnout.

Jíme tak, jak máme rádi.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

stepka 19. 12. 2014, 7:39
Bagety jsou naprosto luxusni!!!Diky za recept! (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie