Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Domácí rohlíky

0.0
Domácí rohlíky

Potřebné ingredience

250ml vlažné vody, 3 lžíce oleje, 10g soli, 500 polohrubé mouky, 21g droždí, 10g cukru můžete dát i lněné semínko, nebo dýňové, mák atd

Postup přípravy

Recept mám z internetu.
Těsto dělám v pekárně. Do nádoby dám vodu + olej + cukr + droždí. Na jednu stranu nasypu mouku a nahoru do mouky zahrnu sůl a zapnu pekárnu na program těsto. Po vykynutí rozdělím těsto na 2 bochánky. Bochánek rozválím na placičku a z něj vykrojím 5 trojůhelníků, které na krajích rozválím válečkem a pak smotám do tvaru rohlíků, které nechám ještě na teplém místě trochu nakynout. Před pečením potírám buď vodou, mlíkem nebo rozšlehaným vejcem (ty na fotce jsem zapoměla potřít). Dám do vyhřáté trouby, horkovzdušná asi 180°C a peču 10-15 minut, podle toho jak chceme tmavé. Po upečení dáme vychladnout na mřížku a pak už jen dobrou chuť.

Ještě jsem našla na na netu, že se dají rohlíky umotat večer, nechat nakynout a pak dát na noc do ledničky a pak ráno než se vzbudí ostatní, šoupnete je do trouby (předem nechat asi 10minut při pokojové teplotě) a máte teplé rohlíky na snídani.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vera N 28. 2. 2014, 13:28
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie