Perník s marmeládou a posypkou z medového perníku a ořechů
Potřebné ingredience
Do mísy si připravíme 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku cukru 1 prášek do pečiva+koření do perníku(nebo prášek do perníku ,který je již s kořením,používám první variantu ,někdy mám raději perník více okořeněný) 2 lžíce kakaa Suché suroviny promícháme a uděláme do nich důlek -do důlku dáme 1 vejce 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka 2lžíce pikantní marmelády NA dohotovení medový perník na strouhání pikantní marmeláda, čokoládová poleva hrst nejlépe vlašských ořechů jemně namletých
Postup přípravy
Suroviny na těsto metlou nebo mixérem na nejmenší otáčky zlehka promícháme ,vylijeme na plech (vymazaný a vysypaný nebo vyložený pečícím papírem),nemusí se šlehat,jen promíchat!
Pečeme na 170°C v předehřáté troubě
Hotový perník necháme vychladnout.
Potřeme pikantní marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.
Posypeme strouhaným medovým perníkem smíchaným s hrstí jemně mletých vlašských ořechů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé