Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Pikantní brambůrky se smetanou a rybička :o)

0.0
Pikantní brambůrky se smetanou a rybička :o)

Potřebné ingredience

brambory (množství jako na francouzské brambory),
šlehačka,
Moravanka (pálivá sterilovaná zeleninka),
ryba (my rádi Pangasia, ale může být i filé),
popř. trojobal

Postup přípravy

Tenhle recept vymysleli chlapi (tedy doslova můj strýc hasič a jeho kamarádi, kteří si ho jako oblíbený pokrm připravovali).

Brambory uvaříme ve slupce (ze syrových to není ono, brambory jsou buď syrové nebo vysušené) do poloměkka, oloupeme, nakrájíme a vyložíme na trochu oleje do pekáčku (jako při přípravě francouzských brambor) .
Vrstvu brambor vždy "poházíme" pokrájenou zeleninkou z Moravanky (nezapomeňte vyndat feferonku, tu na ně nedávat :o)). Pokračujeme ve vrstvení, dokud nám stačí brambory a zelenina. Celé pak přelijeme šlehačkou a dáme zapéct.

Brambory "natáhnou" trochu šťávy z pálivé zeleninky a zbytek pálivé chuti ztlumí šlehačka Brambory jsou dobré a přitom nijak pálivé.

Rybu (osmaženou v trojobale nebo i jen tak na másle) můžeme buď dát na poslední vrstvu brambor
před přelitím šlehačkou (můžeme přelít i rybu) nebo ji připravit zvlášť a jen ji k brambůrkám přiložit.

Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie