(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
ŽERBÓ-maďarská klasika - náš oblíbený
Potřebné ingredience
těsto: hladká mouka 450g, cukr moučka 2 lžíce, droždí 1/2 kostky, mléko 3 lžíce, máslo 280g, vejce 1ks, žloutek 1ks Náplň: vlašské ořechy 150g, moučkový cukr 150g, vanilkový cukr 1/2 balíčku, libovolná pikantní marmeláda Čokoládová poleva: máslo, čokoláda na vaření
Postup přípravy
1. Z mouky, moučkového cukru, mléka, másla, vajíček a droždí zaděláme těsto ( nekynuté)
2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vyválíme a položíme na vymazaný plech velikosti cca 40x30 cm
3. Rozválené těsto na plechu natřeme marmeládou a na ni nasypeme promíchanou náplň
4. Rozválíme druhou půlku těsta a dáme jí na ořechovou náplň
5. Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180°C cca 20-25 minut (podle druhu trouby). Moučník bude ze zhora zlátnout
6. Po vychladnutí pocákáme čokoládovou polevou.
7. Po zaschnutí polevy nakrájíme na kousky
Tento moučník vydrží dost dlouho (pokud se nesní) Nekazí se, protože náplň neobsahuje máslo. Zařazuji ho mezi vánoční, velikonoční pečivo. Je u nás opravdu velmi oblíbené
Další zajímavé recepty naleznete na www.kojicimaminky.cz
2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vyválíme a položíme na vymazaný plech velikosti cca 40x30 cm
3. Rozválené těsto na plechu natřeme marmeládou a na ni nasypeme promíchanou náplň
4. Rozválíme druhou půlku těsta a dáme jí na ořechovou náplň
5. Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180°C cca 20-25 minut (podle druhu trouby). Moučník bude ze zhora zlátnout
6. Po vychladnutí pocákáme čokoládovou polevou.
7. Po zaschnutí polevy nakrájíme na kousky
Tento moučník vydrží dost dlouho (pokud se nesní) Nekazí se, protože náplň neobsahuje máslo. Zařazuji ho mezi vánoční, velikonoční pečivo. Je u nás opravdu velmi oblíbené
Další zajímavé recepty naleznete na www.kojicimaminky.cz
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
22. 4. 2015, 23:05
kostěj
(upraveno)
22. 4. 2015, 20:08
Opravdu výborný,jen jsem nezjistila jak dlouho vydrží,druhý den už zmizel
Vierazik
(upraveno)
22. 4. 2015, 22:47
@kostěj
Děkuji za pochvalu. Vydrží (když ho dobře schováte) dost dlouho. Je to naše oblíbené vánoční pečivo, které peču klidně i 14 dnů předem. Tím, že náplň neobsahuje tuk, není riziko, že by se kazilo Přeji hezký večer
Ninouš
(upraveno)
11. 4. 2015, 22:16
Tak tento recept zkusím vypadá úžasně!!!!
P.A.V.L.A
(upraveno)
11. 4. 2015, 21:05
AlenaKa
(upraveno)
11. 4. 2015, 20:42
Musím vám váš koláč moc pochválit. Moc nám chutnal. Nabídla jsem ho také svému okolí a každý chce ode mě recept.
Vierazik
(upraveno)
11. 4. 2015, 22:08
@AlenaKa
Dobrý večer Alenko, děkuji za pochvalná slova. Když Vás tato varianta omrzí, zkuste místo ořechů dát náplň ze strouhaných jablek nebo tvarohu. Dostanete opět výborný koláček Přeji hezký večer Viera
myška1000
(upraveno)
4. 4. 2015, 8:48
Kolik má prosím být těch ořechů?
Vierazik
(upraveno)
4. 4. 2015, 11:01
@myška1000
150 g vlašských ořechů do náplně
Evelyna
(upraveno)
28. 3. 2015, 11:52
četla jsem ŽEBRÓ, čekala jsem flákotu a vykoukla na mě buchta.....
Kuřátková
(upraveno)
20. 4. 2015, 11:21
@Evelyna
tak to jsme na tom stejně kouknu a ona buchta , ale jistě bude dobrá
vlatina
(upraveno)
28. 3. 2015, 10:52
recept jsem vyzkoušela,a je luxusní
Vierazik
(upraveno)
28. 3. 2015, 11:49
@vlatina
Děkuji. Jsem ráda, že jste si pochutnala
chalupnicka
(upraveno)
24. 3. 2015, 6:13