Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Plněné papriky s rajskou - v jednom hrnci

0.0
Plněné papriky s rajskou - v jednom hrnci

Potřebné ingredience

4-5 světlých paprik, ml. vepřové maso (plecko,...) cca 400g, 2 vejce, koření do masa (sůl, pepř, kmín, česnek 1 stroužek, majoránka), 2-3 hrstky strouhanky na zahuštění masové směsi, voda, 1 velký Hamé protlak, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, asi 10 kuliček celého pepře, smetana ke šlehání, jíška (máslo, mouka), ocet, sůl, cukr krystal

Postup přípravy

Ochutíme si mleté maso - můžete dle sebe. Já dávám 2-3 vejce, sůl, ml. pepř,majoránku, kmín, strouhanku a česnek. Zamíchám a naplním očištěné papriky.

Do většího hrnce si dáme vodu (množství tak téměř do tři čtvrtě hrnce - cca 2-3l, neodměřeno), vmícháme 1 protlak, dáme bobkový list, nové koření a celé kuličky pepře. Přivedeme k varu, vložíme papriky a vaříme hodinu a půl. Vaříme bez soli. Poté papriky vyjmeme, kdo chce, může si omáčku přecedit do druhého hrnce. Zahustíme jíškou dle požadované konzistence, provaříme, přidáme sůl, trochu cukru krystalu a ocet. Vaříme tak 10 minut a ke konci vaření vlijeme opatrně smetanu na šlehání. Do vypnuté hotové omáčky vložíme papriky. Podáváme ke knedlíku nebo i k těstovinám. Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie