(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
domácí nutella
Potřebné ingredience
* 150 g lískových ořechů * 350 g nasekané mléčné čokolády * 2 polévkové lžíce řepkového oleje * 3 polévkové lžíce třtinového cukru * 1 polévkovou lžíci kakaa holandského typu * pár kapek vanilkového aroma * špetku soli
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 175 stupňů. Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete v jedné vrstvě lískové oříšky a zhruba 12 minut je pečte v troubě, dokud nezhnědnou a jejich slupka lehce nepopraská. Ještě horké je zabalte do kuchyňské utěrky a třete, abyste z nich oloupali šlupky. Poté nechte vychladnout.
Mezitím ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a míchejte, dokud není úplně hladká. Nechte vychladnout.
V kuchyňském robotu rozmixujte vychladlé oříšky, dokud se z nich nezačne tvořit pasta.
Přidejte olej, cukr, kakao, vanilkové aroma a sůl a pokračujte v mixování, dokud není směs hladká. Poté přidejte rozpuštěnou čokoládu a důkladně promíchejte, abyste v pastě neměli zbytky nerozmixovaných oříšků. Pokud máte pocit, že je pomazánka příliš tekutá, nezoufejte. Zhoustne, jakmile zcela vychladne. Směs dejte do vyvařené sklenice a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Takto připravenou pomazánku můžete v lednici skladovat 2 týdny.
Mezitím ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a míchejte, dokud není úplně hladká. Nechte vychladnout.
V kuchyňském robotu rozmixujte vychladlé oříšky, dokud se z nich nezačne tvořit pasta.
Přidejte olej, cukr, kakao, vanilkové aroma a sůl a pokračujte v mixování, dokud není směs hladká. Poté přidejte rozpuštěnou čokoládu a důkladně promíchejte, abyste v pastě neměli zbytky nerozmixovaných oříšků. Pokud máte pocit, že je pomazánka příliš tekutá, nezoufejte. Zhoustne, jakmile zcela vychladne. Směs dejte do vyvařené sklenice a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Takto připravenou pomazánku můžete v lednici skladovat 2 týdny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé