NEJLEPŠÍ ČESKÉ BUCHTY (NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY)

Potřebné ingredience
TĚSTO: takto vložíme do DP: 250ml vlažného mléka, 112g rozpuštěné Hery, trochu rumu, 2 vejce, 1 lžička citronového aroma Dr. Oetker, nebo citronová kůra, 600-620g hladké mouky (dala jsem 600g a pak přisypávala, aby těsto nebylo řídké), 1 vanilkový cukr, 112g cukru, 3/4 kostky droždí, lžička soli a špetka muškátovéoh květu. Pokud nemáme domácí pekárnu, zaděláme ve stejném množství klasickým způsobem!!
Postup přípravy
pak tvoříme buchty (vysvětleno u obrázkového postupu), do kterých dáváme následující náplně:
TVAROHOVÁ - rozděláme si jeden tvaroh s žloutkem, vanilkovým cukrem a dosladíme ještě cukrem písek dle chuti. Používám vaničkový tvaroh polotučný, ale nepřidávat mléko! Pokud máte klasickou kostku tvarohu, budete muset trochou mléka naředit.
MAKOVÁ - asi 10 dkg máku svaříme s trochou mléka, dochutíme cukrem, citrónovým aroma Dr. Oetker nebo citrónovou kůrou. Můžem do toho přidat i trochu povidel. Moje babička do toho dávala vždy i trochu pravého hořkého kakaa - nevím proč, ale přidejte - je to prostě výborné (asi věděla, proč to takhle dává)
POVIDLOVÁ - to je nejjednodušíí, stačí kupovaná povidla, pokud jsou z lednice, stačí pak kousek lžičkou dát na těsto a zabalit. Jde to nejlépe - nic nevytéká!
PEČEME při 160°C asi 30 minut, ale raději se řiďte zkušenostmi s vlastní troubou!

vykynuté těsto z pekárny

připravíme si tvarohovou, makovou a povidlovou náplň

připravíme si malé kousky těsta (nebo velké, pokud chcete velké i buchty) a dáváme jednotlivé náplně a opatrně zabalíme tak, aby těsto vypadalo jako na dalším obrázku:

takhle připravené je pak dáváme na plech, který je lehce polit olejem, buchty jednotlivě v oleji "obalíme" a řadíme vedle sebe

šikovný pomocník se vždycky hodí:-)

a je hotovo, buchty jsou naskládané na pekáči, všechny se krásně lesknou od oleje. Ale pozor, nesmí v něm plavat! Mělo by to vyjít tak, aby byli jen pěkně potřené celé! Určitě poznáte, které jsou mého syna;-)

vložíme do vyhřáté trouby - já peču na 160°C asi 30 minut, ale rozhodně se řiďte raději zkušenostmi s vlastní troubou!!

už se na nás pěkně smějí z trouby

upečeno

a můžeme servírovat - DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



































































































