Zobrazit přihlášovací formulář

Pomalý hrnec

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kuřecí vývar s kuřecími knedlíčky

0.0
Kuřecí vývar s kuřecími knedlíčky

Potřebné ingredience

kuřecí odřezky a skelety, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer...), cibule, hrášek, fazolky, květák, pár kuliček černého pepře, kulička nového koření, koření na ochucení polévky (Solčanka, Vegeta, Polévková vonička...), (případně nějaká příloha, např. nudle, celozrnné nudle...); * KNEDLÍČKY: 160 - 190 g kuřecího masa (nejlépe prsa), 3 lžíce strouhaného parmezánu, 1 stroužek česneku, 1-2 lžíce bylinek (pažitka, petržel, cibulková nať ...), 1 vejce, sůl, bílý pepř, strouhanka

Postup přípravy

Tohle dělám jednou za čas - připravím porce mletého masa i vývaru do mrazáku a podle potřeby jen vytáhnu a něčím doplním.

Prsa vykostit.
Kostru vložit do hrnce, přidat zeleninu + pepř + nové koření a pomalit na LOW cca 12 hodin. Ke konci vývar dochutit kořenící směsí, nakonec scedit.

Maso semlít na strojku na maso nebo posekat v sekáčku.
Přidat nastrouhaný parmezán + česnek utřený se solí + vejce + posekané bylinky.
Osolit, opepřit a konzistenci upravit strouhankou.
Ze směsi vytvarovat knedlíčky (o velikosti vlašského ořechu), péct v horkovzdušné fritéze asi 10 minut na 180°C.

Na talíři knedlíčky vložit do vývaru a doplnit různou zeleninou (a případné nějakou zavářkou).

Prsa vykostit.

Kostru vložit do hrnce, přidat zeleninu + pepř + nové koření a pomalit na LOW cca 12 hodin. Ke konci vývar dochutit kořenící směsí, nakonec scedit.

Maso semlít na strojku na maso nebo posekat v sekáčku. Přidat nastrouhaný parmezán + česnek utřený se solí + vejce + posekané bylinky. Osolit, opepřit a konzistenci upravit strouhankou.

Ze směsi vytvarovat knedlíčky (o velikosti vlašského ořechu), péct v horkovzdušné fritéze asi 10 minut na 180°C.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie