Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

MEDOVNÍK PODLE JANY.

0.0
MEDOVNÍK PODLE JANY.

Potřebné ingredience

TĚSTO: 1vejce,15dkg mletého cukru,1lžička sody,7dkg másla,3 vrchovaté lžíce medu,40dky hladké mouky.NÁPLŇ: 2dcl mléka, 2lžíce hladké mouky, 25dkg změklého másla, 25dkg mletého cukru, mletého ořechy a troška čokoládové polevy na zdobení.

Postup přípravy

Prvně si svařím za stálého míchání mléko a hladkou mouku na hustou kaši a nechám vychladnout. Pak se dám do těsta. Mísu si položím nad hrnec s vařící vodou a nad párou smíchám máslo,vejce,cukr,med a sodu. Do tekuté hmoty vmíchám a pak rukama vpracuju mouku, těsto rozdělím na 4 stejné díly a ty vložím zpět do mísy na těsto, dám pod pokličku, hrnec s vodou vypnu, ale mísu na hrnci nechám, aby bylo těsto stále v teple. Pak se s ním mnohem líp pracuje. Postupně beru čtvrtku těsta, vyválím na pečícím papíře do tenka (papír si "přidržuju" bokem proti hraně linky, jinak to děsně klouže), na vyválené těsto položím dno dortové formy, obkrojím nožem kolo a odkrojené těsto vrátím do mísy-postupně z odkrojků čtyř dílů udělám pátý díl těsta). Peču v rozehřáté troubě na 160´C do zlatova-je to děsná rychlovka, cca 5minut. Upečené vyndám na mřížku, chvilku nechám chládnout a pak papír krásně sloupnu. Když plát vytahuju, je ještě měkký, vychladnutím ztvrdne. Jak mám upečeno, do mísy dám máslo na krém a s cukrem pořádně vyšlehám, pak postupně po lžících zašlehávám kaši z mouky a mléka.
A teď už jen naplním a slepím pláty mezi sebou, trošku krému nechám na natření boků a jen mírně vrchu-aby tam držely mleté ořechy. Těmi posypu jak vrch, tak je dám i na okraj dokola a někdy vrch postříkám troškou čokoládové polevy. Velkám mňamka !!!! Je potřeba uležet 2, raději 3 dny.

Detail řezu

Dva dny je uležený.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kamek 5. 4. 2008, 11:00
Už mám uloženo (Y) (Y) (Y),snad se mi povede tak jako Vám *-) *-)
AliceM 5. 4. 2008, 14:36
@Kamek Určitě jo. já z toho měla strach, dělala jsem jej poprvé pře 14-ti dny a teď jsem už pekla pátý, protože jej po kusech stále rozdávám ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
OLUŠ 5. 4. 2008, 7:14
;-)chtěla bych vidět řez :-o a určitě nejsem sama :-$ :-$ :-$ :-$ a moooc se Vám povedl (Y) (Y)
AliceM 5. 4. 2008, 14:35
@OLUŠ Díky! Za chvilku tam bude (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
OLUŠ 5. 4. 2008, 16:56
@AliceM (clamp) (clamp)sem s ním ;-) jůůůůj to vypadá doooobře |:o)
AliceM 5. 4. 2008, 19:48
@OLUŠ (L) (L) (L) (L) (L) (L) zvu vás na (C) ! Máme dost ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie