(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Vločková kaše s Javorovým sirupem
Potřebné ingredience
Ovesné vločky,mléko,javorový sirup,ovoce.
Postup přípravy
Vločky si namočíme přes noc do mléka,měly by být pěkně ponořené.Před vařením by mléko mělo přesahovat aspon o 5 cm, nad vločky,poté dáme s kastrůlkem na ohen a mícháme do zhoustnutí.Na talíři je polijeme Javorovým sirupem a pokladem ovocem,je to dobré i chlazené.Sirup kupuju pravý Kanadský a to pak nemá chybu,sežrala bych toho lavor:-))Přeju dobrou chut.
Javorový sirup
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kohutka28
(upraveno)
6. 4. 2008, 10:45
tak to jsme dvě, já taky javorový sirup miluju , jenomže já jsem schopná ho pak i normálně pít, když je v lednici . Tak dlouho s manžílkem ucrcáváme , až není. Ale ta vločkovka fakt vypadá dobře a s tím sirupem to musí být
Jaruš53
(upraveno)
5. 4. 2008, 22:16
Terezko, vypadá to úžasně. A můžu se zeptat, kde kupujete ten sirup?
alfik17
(upraveno)
5. 4. 2008, 22:21
@Jaruš53
Jaruško v Makru ale seženete i v nějaké zdravé výživě,nemusí být přímo origoš hlavně aby byl hustej né žádná voda
dejnaa
(upraveno)
26. 6. 2008, 9:53
@alfik17
spíš bych doporučila jemnější, tekutější sirup, ty jsou nejkvalitnější (taky nejdražší) a jsou určené k přímé konzumaci (jako na kaši, lívance apod.).. husté sirupy se používají na pečení, do těst, už pro svoji konzistenci. navíc ty levnější jsou často zahuštěny uměle, přislazovány. plus některé společnosti používají při získávání sirupu formaldehyd, takže když navíc koupíte bio, můžete si být jisté, že nekonzumujete i chemikálie