Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Dušená mrkev s pečeným hovězím masem na rajce

0.0
Dušená mrkev s pečeným hovězím masem na rajce

Potřebné ingredience

mrkev
máslo
sůl pepř
hovězí plátky
rajka
pepř celý

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme, pak k ní přidáme osolené hovězí plátky a z obou stran necháme maso zatáhnout. Pak vmícháme sklenici rajky, podlijeme vodou, přidáme 4 kuličky celého pepře a dusíme, pečeme. Buď v troubě, nebo v remosce. Postupně při pečení doléváme vodu, tak dlouho až je maso měkké.
Mrkev si nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu si rozpustíme máslo, na něj dáme mrkev, chvíli orestujeme a podlijeme trochou vody. Přidáme půl až celou kostku masoxu. Když je mrkev měkké ochutíme ji podle potřeby solí, pepřem a můžeme přidat sterilovaný hrášek. Zvlášť si uděláme zásmažku z másla a hladké mouky a vmícháme ji do mrkve. Pak ještě chvíli povaříme a máme hotovo.
Příloha: vařený brambor.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

arabelka 17. 4. 2008, 13:18
teď mi mamka prozradila, že ta směs už se jmenuje HALALI. ;-)
arabelka (upraveno) 17. 4. 2008, 8:38
dobré ráno, rajka je sterilovaný zeleninový základ ve sladkokyselém nálevu. dá se koupit téměř všude. jinak v kuflandu je pod názvem klasicky: zeleninový základ. Tato směs se přidává nejčastěji pod svíčkovou, aby dodala chuť. Je to pomletá mrkev, celer, petržel, cibule. |:o)
irena49 17. 4. 2008, 7:15
Můžete mi říct co je to ta rajka? To myslite jako rajský protlak? :-o :-o :-o :-o :-( :-(
taba 17. 4. 2008, 7:12
*-) *-) *-) *-) *-)Ano, co je to ta rajka???????
Zdenikv 17. 4. 2008, 6:31
Prosím, co je rajka? Díky

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie