(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Dušené vepřové na kari
Potřebné ingredience
1střední cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce kari
1 kostka cukru
300g opečeného vepřového masa
sůl, lžíce škrobové moučky maizena, olej
1 jablko
1/2 kostky masoxu (nebo bujonu bez glutamanu z prodejny zdravé výživy, ta je slabší tak celou kostku)
Postup přípravy
NA tuku po opečeném mase spěním cibuli a utřený česnek. Jakmile tuk trochu vychladne dám kari (v horkém by se spálilo). Přidám kostku cukru a osolím. Vložím zase maso a za podlévání horkou vodou dusím do měkka. Během podlévání přidej masox a nastrouhané jablko (struhadlo jak na bramboráky). Chcete-li mít více omáčky, přilijte 2 lžíce vody, ve které rozmíchaly škrobovou moučku a ještě krátce povařte.
Dělám to podle oka a dám i více jablíčka, je to moc dobré ač to tak nevypadá, jablko se rozvaří a omáčka má zvláštní chuť takovou orientální. Lze nahradit vepřové i kuřecím masem a pak to stačí zalít smetanou :-)). Kuřecí se smetanou je jemnější.
Dobrou chuť!!
Dělám to podle oka a dám i více jablíčka, je to moc dobré ač to tak nevypadá, jablko se rozvaří a omáčka má zvláštní chuť takovou orientální. Lze nahradit vepřové i kuřecím masem a pak to stačí zalít smetanou :-)). Kuřecí se smetanou je jemnější.
Dobrou chuť!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé