Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Chléb pro začátečníky

0.0
Chléb pro začátečníky

Potřebné ingredience

žitná mouka, hladká mouka, kmín, sůl, sušené droždí, ocet a studená voda

Postup přípravy

1 hrnek žitné mouky
3 hrnky hladké mouky (Penam)
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
½ lžičky sušeného droždí

- to vše nasypeme do větší mísy a nasucho dobře promícháme.

Pak přidáme:
1 lžičku octa
2 hrnky studené vody

a promícháme, vznikne nám řidší těsto. Posypeme moukou. Přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12 – 18 hodin.

Poté těsto v míse probereme vařečkou znovu posypeme moukou a necháme odpočinout 30 minut.

Zatím si rozpálíme troubu na 230 stupňů a vložíme do ní prázdný hrnec (nerez, smalt nebo skleněnou pečící mísu, průměr asi 21 -24 cm), suchý bez pomazání a necháme rozpálit 30 minut. Do horkého suchého hrnce vyklopíme pomocí stěrky těsto.

Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme na 230 stupňů 30 minut. Pak sundáme poklici a dopékáme ještě asi 20 minut na 220 stupňů.



Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíme dodržet těch 30 minut na rozpálení suchého hrnce nebo mísy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Diggy 4. 7. 2008, 17:55
Ahoj Lucko,tenhle chlebík peču už pár měsíců a je opravdu jednoduchý a moc dobrý.Moje rodinka ho má nejraději a peču ho minimálně 2x týdně. (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie